Werken in de techniek

Werken in de techniek heeft de toekomst! Meer en meer technische toepassingen vinden hun weg in onze samenleving, en ook zijn we steeds afhankelijker van technische oplossingen. Natuurlijk komen er ook steeds meer geautomatiseerde oplossingen bij, maar ook het aantal banen in de techniek groeit. Deze geautomatiseerde oplossingen moeten namelijk ook bedacht, in elkaar gezet, onderhouden en bestuurt worden.

Wanneer je wil werken in de techniek, dan kun je veel kanten op. Wil je je richten op machine- en apparatenbouw? Of toch liever de installatietechniek in? Of is een baan in de metaalindustrie of de bouw meer wat voor jou? De toepassingen zijn eindeloos, wat inhoudt dat het aantal verschillende werkgebieden ook zeer groot is.

Wat verstaan we onder werken in de techniek?

Onder techniek vallen een groot aantal werkzaamheden. Kort gezegd hebben al deze werkzaamheden te maken met techniek. Dus het creëren, assembleren en onderhouden van technische apparatuur, systemen en installaties. Hieronder vallen een groot aantal werkgebieden zoals:

  • Elektrotechniek
  • Installatietechniek
  • Autotechniek
  • Metaalbewerking
  • Procestechniek
  • Civiele techniek
  • Chemische technologie
  • Informatietechnologie

Zoals je ziet, is de techniek een zeer breed werkveld. Techniek komt enorm vaak terug in het dagelijkse leven. Zo vind je op alle vlakken in de samenleving technische oplossingen terug. Van de vaatwasser in je huis tot aan de assemblagelijnen in fabrieken en van aircosystemen in kantoren tot aan onderdelen van vliegtuigen: techniek is overal!

Wat voor banen vind je in de techniek?

Er zijn een groot aantal banen te vinden binnen de techniek. Van begin tot eind van een project of proces. Zo kun je werken in de techniek en als technisch tekenaar een installatie bedenken, als calculator berekenen wat hiervoor nodig is, als uitvoerder zorgen dat het project op de juiste manier uitgevoerd wordt en als specialist ervoor zorgen dat de installatie werkt op de juiste manier.

Daarbij is er ook een groot aantal vaklui nodig die ná de afronding van een project zorgen voor het juiste onderhoud en het verhelpen van defecten. Nieuwe ontwikkelingen zorgen er ook voor dat installaties, apparaten en systemen updates moeten krijgen, zodat het binnen deze beroepsgroep belangrijk is dat je als professional up-to-date blijft en de ontwikkelingen nauwgezet blijft volgen. 

Je kunt dus in de techniek alle kanten uit. Werk je liever met je hoofd en bedenk je complexe systemen? Of ben jij meer hands-on en steek jij het liefst de handen uit de mouwen? Binnen de techniek is er ruimte voor ieder soort specialist!

Het aantal klanten groeit

Niet alleen het aantal toepassingen binnen de technieksector stijgt, ook het aantal klanten groeit. Omdat er steeds meer bedrijven, organisaties én particulieren afhankelijk zijn van technische installaties, systemen en apparaten, groeit het aantal klanten binnen de techniek. Dit betekent meer mogelijkheden en kansen voor professionals om te werken in de techniek. 

Waarom werken bij JACkLING?

Als jij wilt werken in de techniek, raden we je aan om bij ons te komen werken. Bij ons draait het namelijk om jou! En dat maken we elke dag waar. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als ZZP’er: wij zoeken altijd de beste vacature voor jou! Werken in de techniek op een manier die bij jou past.

Hebben we je interesse gewekt om te werken in de techniek? Of beter nog, bij ons werken in de techniek? Kijk dan eens bij onze vacatures.