Werken in de techniek

Werken in de techniek heeft een mooie toekomst! Er komen steeds meer technische toepassingen, en ook zijn we steeds afhankelijker van technische oplossingen. Natuurlijk komen er ook steeds meer geautomatiseerde oplossingen bij, dushet aantal banen in de techniek groeit. Deze geautomatiseerde oplossingen moeten namelijk ook bedacht, in elkaar gezet, onderhouden en bestuurd worden.

Je kan veel kanten op als je wil werken in de techniek. Wil je je richten op machine- en apparatenbouw? Of toch liever de installatietechniek in? Of is een baan in de metaalindustrie of de bouw meer wat voor jou? De toepassingen zijn eindeloos, en de keus uit verschillende werkgebieden erg groot.

Wat verstaan we onder werken in de techniek?

Onder techniek verstaan we een groot aantal werkzaamheden. Kort gezegd hebben al deze werkzaamheden te maken met techniek. Dus het creëren, assembleren en onderhouden van technische apparatuur, systemen en installaties. Hieronder vallen een groot aantal werkgebieden zoals:

  • Elektrotechniek
  • Installatietechniek
  • Autotechniek
  • Metaalbewerking
  • Procestechniek
  • Civiele techniek
  • Chemische technologie
  • Informatietechnologie

De techniek is een heel breed werkveld. Techniek komt vaak terug in het dagelijkse leven. Zo vind je op alle vlakken in de samenleving technische oplossingen. Van de vaatwasser in je huis tot aan de assemblagelijnen in fabrieken, en van aircosystemen in kantoren tot aan onderdelen van vliegtuigen: techniek is overal!

Wat voor banen vind je in de techniek?

Er zijn een groot aantal banen te vinden binnen de techniek. Je kan aan de slag van begin tot eind van een project. Zo kun je werken in de techniek en als technisch tekenaar een installatie bedenken. Je kan als calculator berekenen wat hiervoor nodig is en als uitvoerder zorgen dat het project op de juiste manier uitgevoerd wordt. Je kan als specialist ervoor zorgen dat de installatie op de juiste manier werkt.

Er zijn veel vaklui nodig die ná de afronding van een project zorgen voor het juiste onderhoud en het verhelpen van defecten. Nieuwe ontwikkelingen zorgen er ook voor dat installaties, apparaten en systemen updates nodig hebben, zodat het binnen deze beroepsgroep belangrijk is dat je als professional up-to-date blijft en de ontwikkelingen nauwgezet blijft volgen. 

Werk je liever met je hoofd en bedenk je complexe systemen? Of ben jij meer hands-on en steek jij het liefst de handen uit de mouwen? Je kan dus in de techniek alle kanten uit en overal aan de slag. Er is ruimte voor ieder soort specialist!

Het aantal klanten groeit

Er zijn veel verschillende banen, en het aantal toepassingen binnen de technieksector stijgt, maar groeit het aantal klanten? Omdat er steeds meer bedrijven, organisaties én particulieren afhankelijk zijn van technische installaties, systemen en apparaten, groeit ook het aantal klanten binnen de techniek. Dit betekent meer mogelijkheden en kansen voor professionals om te werken in de techniek. 

Waarom werken bij JACkLING?

Als jij wilt werken in de techniek, kan je natuurlijk bij ons komen werken! Bij ons draait het namelijk om jou. En dat maken we elke dag waar. Geen loze beloftes want wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp'er: wij zoeken altijd de beste vacature voor jou. Bij ons werk je in de techniek op een manier die bij jou past.

Hebben we je interesse gewekt om te werken in de techniek? Of beter nog, bij ons werken in de techniek? Kijk dan eens bij onze vacatures. Of stuur een open sollicitatie!