MIG / MAG lasser vacatures

Word jij blij als je een superstrakke las hebt gezet? En vind je het leuk om je laskwaliteiten te ontwikkelen? Als lasser bij JACkLING werk je aan verschillende soorten producten. Ook je werkzaamheden zijn gevarieerd, van het lezen van technische tekeningen, het uitvoeren van laswerkzaamheden tot het onderhouden van lasapparatuur. Ben jij op zoek naar een baan als MIG MAG lasser? Kijk dan eens bij onze vacatures!

Wat is lassen?

Misschien weet je al het een en ander, maar wat is lassen precies? Lassen is het verbinden van materialen door druk en/of warmte, waarbij het materiaal op de verbindingsplaats in vloeibare toestand wordt gebracht, terwijl er materiaal met ongeveer dezelfde samenstelling wordt toegevoegd, waarbij een verbinding ontstaat. MIG MAG lassen is mede door de processnelheid een van de meest gebruikte lastechnieken. Het MIG MAG lassen kan zowel handmatig, semi-automatisch als volledig door een lasrobot worden uitgevoerd.

MIG MAG lasser vacatures

Tegenwoordig wordt de lastechniek MIG MAG steeds vaker toegepast door bedrijven in de metaaltechniek. MIG staat voor Metal Inert Gas en daarnaast staat MAG voor Metal Active Gas. Het verschil tussen MIG en MAG is dat het gas verschilt, verder is het lasproces hetzelfde. Dit is ook de reden dat deze twee lastechnieken vaak in een adem genoemd worden. 

Voor en nadelen van MIG MAG

De techniek die gebruikt wordt bij MIG MAG lassen wordt veel gebruikt omdat het toepasbaar is in een groot aantal gebieden en daarbij kun je op een hoge snelheid lassen. Ook kun je eenvoudig lassen op verschillende posities en kan het, zeker bij gebruik van CO2, een vrij goedkope lasmethode zijn.

Over het algemeen maken veel bedrijven in de metaaltechniek gebruik van de MIG MAG lasmethode. Omdat MIG / MAG apparatuur niet makkelijk verplaatsbaar is, kom je als lasser met deze techniek vaak te werken in werkplaatsen en fabrieken. Omdat er steeds meer vraag is naar goede en stevige verbindingen, groeit de vraag ook naar gespecialiseerde MIG / MAG professionals.

Ben jij op zoek naar een baan als MIG MAG lasser? Kijk dan eens bij onze vacatures!

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En daar maken we werk van, bijvoorbeeld met talentontwikkeling. Ons doel is om te zorgen dat jij blij bent met je baan. Nu en in de toekomst. Welke stap je ook wil zetten, binnen de elektrotechniek of daarbuiten.

Je mag me natuurlijk ook bellen, ga ik gelijk voor je aan de slag: 06-31968527 Of stuur een mailtje: rogier.perk@jackling.nl

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 23