Pijpfitter vacatures

Ga direct naar onze vacatures

Toe aan een nieuwe stap als pijpfitter? Bekijk onze uitdagende pijpfitter vacatures en klik op de button!

Hieronder lees je de verantwoordelijkheden van een pijpfitter. Daarnaast vertellen we je precies wat je gaat doen als vakman, wat ervan je verwacht wordt en waarom werken als pijpfitter het beste bij JACkLING kan doen.

Verantwoordelijkheden pijpfitter

Een onderdeel van een goed functionerend gebouw of systeem zijn pijpleidingen. Gassen en andere vloeistoffen lopen door deze leidingen, waarbij het belangrijk is dat deze goed aangelegd en onderhouden worden. Deze leidingen worden bijvoorbeeld gebruikt voor koelsystemen, stoomgeneratoren, sproeisystemen, verwarmingsinstallaties in woningen, kantoren en bedrijfspanden.

Omdat er steeds meer gevraagd wordt van leidingen, zowel kwalitatief en qua veiligheid, is het belangrijk dat deze leidingen onderhouden worden door vakmannen met verstand van zaken. Deze zogenaamde pijpfitters is hiervoor verantwoordelijk. Als pijpfitter installeer en onderhoud je verschillende soorten pijpen en pijpsystemen. Wanneer je een opdracht binnen krijgt (van je werkgever of een opdrachtgever) is het aan jou om ervoor te zorgen dat de juiste materialen gebruikt worden en de pijpleidingen op de juiste manier geïnstalleerd worden.

Omdat nieuwe leidingen vaak in bestaande constructies gezet worden, dien je met veel factoren rekening te houden. Zo moeten de leidingen gedragen kunnen worden door de constructie, moeten deze leidingen veilig geïnstalleerd worden, goed gemonteerd worden én ook nog eens mooi weggewerkt worden.

Daarbij ben je als pijpfitter ook verantwoordelijk voor het onderhoud van leidingen en controle van het systeem. Zodra er ergens een storing of defect is, ben jij degene die opgeroepen wordt om dit te verhelpen.

Bij deze verantwoordelijkheden hoort ook een passend salaris. Het gemiddelde brutosalaris van een pijpfitter is 2741 euro  per maand.

Wat doet een pijpfitter?

Het is voor een pijpfitter dus van belang dat hij/zij op de hoogte is van de laatste veiligheidseisen, de beste materialen kent en weet wat noodzakelijk is bij verschillende vloeistoffen en gassen die getransporteerd gaan worden door een leiding. Daarbij dient een pijpfitter ook rekening te houden met druk op de leiding en de hoeveelheid vloeistoffen en gassen die door de leiding zullen gaan. Aan de hand hiervan beslist een pijpfitter welke wanddikte gebruikt moet worden en welke doorsnede pijp nodig is. Ook het effect (corrosie en oxidevorming) van de verschillende vloeistoffen en gassen op de leiding moet de pijpfitter meenemen in de berekening.

In deze functie ben je dus met meer zaken bezig dan op het eerste oog lijkt. Je bent zowel verantwoordelijk voor materiaalkeuze, installatie, bevestiging én nazorg. Omdat je als taak hebt nieuwe systemen en leidingen in elkaar te zetten, met verschillende materialen en koppelingen, wordt er van je verwacht dat je een vakman of vrouw bent.

Wat word er van je verwacht als pijpfitter?

Zoals je hierboven leest wordt er vakmanschap van een pijpfitter verwacht. Kennis van materialen en technisch inzicht zijn ook van belang. Voor de studie wordt er vaak gevraagd om een (metaal)technische studie zoals werktuigbouwkunde of een specifieke opleiding tot pijpfitter. Het certificaat flensmonteur is een veelgevraagde, het is handig dus dat je deze behaald hebt.

Ook is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen, je je kennis en kwaliteiten blijft ontwikkelen en dat je goed tegen stress en verandering kunt. Herken jij je in bovenstaande omschrijving? Dan is een baan als pijpfitter wat voor jou!

Waarom pijpfitter vacatures bij JACkLING?

Bij ons draait het om jou, en dat maken we elke dag waar! Meer dan 90 procent van onze medewerkers beoordeelt ons met een cijfer hoger dan een 8. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Dit doen we bijvoorbeeld met talentontwikkeling. Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp'er!

Bekijk hieronder onze pijpfitter vacatures, of klik hier voor andere vacatures in de machinebouw.

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 3 van 3