Verspaner vacatures

Ga direct naar onze vacatures

Binnen de metaal- en kunststofverwerkende industrie is de vraag naar vakmanschap groot. Omdat veel installaties en onderdelen voor een specifiek project gemaakt moeten te worden, is de vorm van metalen en kunststoffen belangrijk. Een verspaner brengt het materiaal in de juiste vorm. Deze professional gebruikt draai- of freesbanken om tot de juiste vorm te komen. Daarbij besturen zij ook machines die draaien op verschillende CNC-programma’s.

Een verspaner brengt de materialen in de juiste vorm aan de hand van diverse werktekeningen. Technische kennis en inzicht is dus een vereiste. Omdat je vaak werkt met sterke materialen als staal, kunststof en ijzer is het ook belangrijk dat je de eigenschappen van deze materialen goed kent. Omdat je producten maakt als assen van motors of onderdelen van auto’s en machines, is het belangrijk dat deze op de juiste manier behandeld worden. Een kleine breuk of scheurtje kan grote gevolgen hebben.

Nauwkeurig en secuur

Als verspaner moet je heel nauwkeurig en secuur werken. Omdat de gevolgen van foutief werk groot kunnen zijn, is er veel vraag naar vakmensen.

Als verspaner (of CNC verspaner) ga je onder andere aanpassingen doen in het CNC-programma, technische tekeningen lezen, het juiste materiaal en gereedschap kiezen, controles uitvoeren, afwerking van de producten verzorgen en onderhoud verrichten aan de freesmachines en draaibanken.

Je belangrijkste gereedschap als verspaner is een computergestuurde verspaningsmachine. Maar de kans is groot dat je ook werkt met een draai- of freesbank.

Verspaningsmachines zijn vaak uitgerust met een CAD-programma, dus je moet weten hoe je dit bedient. Voorbeelden hiervan zijn Mazatrol, Mill Plus en Fanuc.

Waar kom je te werken?

Verspaners zijn vaak werkzaam bij gespecialiseerde bedrijven. Omdat deze tak van sport een grote mate van specialisme vereist, wordt er vaak door grote bedrijven een beroep gedaan op de kennis en kunde van deze bedrijven. Daarnaast hebben grotere bedrijven in de metaalindustrie soms zelf verspaners in dienst en kun je aan de slag als zzp’er.

Als verspaner ben je vaak werkzaam in de metaalindustrie. Je gaat aan de slag met kleine onderdelen zoals motoronderdelen, maar ook grote installaties.

Daarom werk je samen met andere vakmensen als lassers, werkvoorbereiders, tekenaars en ga zo maar door.  Om in aanmerking te komen voor een rol als verspaner kun je verschillende MBO-opleidingen tot verspaner volgen.

Als CNC-verspaner moet je dus nauwkeurig werken, vragen werkgevers om goed technisch inzicht, moet je (technische) tekeningen kunnen lezen en vertalen naar de praktijk, moet je kennis hebben van CNC-apparatuur en programma’s en goed samen kunnen werken met opdrachtgevers en andere specialisten.

Herken jij je in bovenstaande omschrijving en ben je op zoek naar een uitdagende functie waarin je je technische kennis kunt laten zien? Dan is een rol als (CNC)-verspaner vast iets voor jou!

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar! Meer dan 90 procent van onze medewerkers beoordeelt ons met een cijfer hoger dan een 8. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als ZZP’er: wij zoeken altijd de beste vacature voor jou!

Overzicht vacatures

Helaas...

Op dit moment zijn er (tijdelijk) geen vacatures beschikbaar voor deze functie.

Maar neem gerust een kijkje naar andere vacatures in dit vakgebied of alle vacatures