Verspaner vacatures

Ga direct naar onze vacatures

Ben je verspaner en op zoek naar een uitdagende vacature? Binnen de metaal- en kunststofverwerkende industrie is de vraag naar vakmanschap groot. Omdat veel installaties en onderdelen voor een specifiek project gemaakt moeten worden, is de vorm van metalen en kunststoffen belangrijk. Een verspaner brengt het materiaal in de juiste vorm met draai- of freesbanken.

Een verspaner brengt de materialen in de juiste vorm aan de hand van diverse werktekeningen. Technische kennis en inzicht is dus een vereiste. Omdat je vaak werkt met sterke materialen als staal, kunststof en ijzer is het ook belangrijk dat je de eigenschappen van deze materialen goed kent. Je maakt producten zoals assen van motors of onderdelen van auto’s en machines, deze moeten op de juiste manier behandeld worden. Een kleine breuk of scheurtje kan grote gevolgen hebben.

Ben je lasser of draaier? Kijk dan eens bij onze lasser en draaier vacatures!

Nauwkeurig en secuur

Als verspaner moet je heel nauwkeurig en secuur werken. Omdat de gevolgen van fouten in je werk groot kunnen zijn, is er veel vraag naar vakmensen. Je gaat als verspaner of CNC verspaner onder andere aanpassingen doen in het CNC programma en technische tekeningen lezen. Je kiest het juiste materiaal en gereedschap, voert controles uit, verzorgt de afwerking van de producten en verricht onderhoud aan de freesmachines en draaibanken.

Je belangrijkste gereedschap als verspaner is een computergestuurde verspaningsmachine. Maar de kans is groot dat je ook werkt met een draai- of freesbank. Verspaningsmachines zijn vaak uitgerust met een CAD programma, dus je moet weten hoe je dit bedient. Voorbeelden hiervan zijn Mazatrol, Mill Plus en Fanuc.

Waar kom je te werken?

Verspaners zijn vaak werkzaam bij gespecialiseerde bedrijven. Omdat deze tak van sport een grote mate van specialisme vereist, wordt er vaak door grote bedrijven een beroep gedaan op de kennis en kunde van deze bedrijven. Daarnaast hebben grotere bedrijven in de metaalindustrie soms zelf verspaners in dienst en kun je aan de slag als zzp’er.

Als verspaner werk je vaak in de metaal industrie. Je gaat aan de slag met kleine onderdelen zoals motor onderdelen, maar ook grote installaties. Daarom werk je samen met andere vakmensen zoals lassers, werkvoorbereiders en tekenaars. Om in aanmerking te komen als verspaner zijn er verschillende mbo opleidingen.

Als CNC verspaner moet je dus nauwkeurig werken, vragen werkgevers om goed technisch inzicht, moet je (technische) tekeningen kunnen lezen en vertalen naar de praktijk, moet je kennis hebben van CNC apparatuur en programma’s en goed samenwerken met opdrachtgevers en andere specialisten.

Herken jij je in bovenstaande omschrijving en ben je op zoek naar een uitdagende functie om je technische kennis te laten zien? Dan is een rol als CNC verspaner iets voor jou!

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar! Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee. Wil je je verder ontwikkelen, hebben we een programma voor Talentontwikkeling. Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp’er! Wij denken met je mee.

Overzicht vacatures

Helaas...

Op dit moment zijn er (tijdelijk) geen vacatures beschikbaar voor deze functie.

Maar neem gerust een kijkje naar andere vacatures in dit vakgebied of alle vacatures