Salaris werkvoorbereider installatietechniek

Salaris werkvoorbereider installatietechniek: wat verdient een werkvoorbereider installatietechniek? In dit artikel lees je het antwoord. Verantwoording en werkervaring spelen een belangrijke rol bij het bepalen van het salaris, daarom lichten we eerst toe de verantwoordelijkheden toe, voordat we vertellen hoeveel een werkvoorbereider installatietechniek gemiddeld verdient. Na dat je het loon van een werkoorbereider installatietechniek weet, is het interessant om te kijken naar welke factoren de hoogte van het salaris bepalen. Tot slot lees je over de doogroeimogelijkheden en waarom je voor JACkLING als werkgever kunt kiezen.

Wat zijn de verantwoordelijkheden van een werkvoorbereider installatietechniek?

Als werkvoorbereider installatietechniek vervul je een centrale rol binnen de installatietechniek. Je coördineert de voorbereidende werkzaamheden en houd het overzicht over het project. 

 Je werkzaamheden als werkvoorbereider installatietechniek bestaan bijvoorbeeld uit:

  • het opstellen van een projectplan waarin staat wat er moet gebeuren in een project, van begin tot einde;
  • het bewaken van de voortgang van het project en de projectkosten;
  • het controleren van de werktekeningen en deze aanpassen indien nodig;
  • het inkopen van materialen;
  • het opstellen van deelschema’s;
  • zorgen dat alle benodigde mensen en materialen op het juiste moment op de juiste plek zijn;
  • contact onderhouden met alle betrokken partijen, van leveranciers en (onder)aannemers tot klanten en collega’s.

Salaris werkvoorbereider installatietechniek

Lijkt deze functie je wel wat? Dan ben je vast nieuwsgierig naar het loon van een werkvoorbereider installatietechniek. Gelukkig is werkvoorbereider installatietechniek een goed betaalde baan!

Het salaris van een werkvoorbereider installatietechniek ligt meestal tussen de € 2.770 en € 3.745 bruto per maand. Het gemiddelde maandsalaris is dus € 3.255 bruto per maand

Of jouw maandelijkse salaris hoger of lager uitvalt dan het gemiddelde, is afhankelijk van een aantal factoren. Duidelijk is in elk geval dat je als werkvoorbereider al vanaf het begin een goed salaris ontvangt.

Starters verdienen gemiddeld €3260. Na enkele jaren ligt dit gemiddelde al op €3335 per maand. Heb je meer dan 5 jaar werkervaring? Dan verdien je gemiddeld €3365 per maand.

Als je een hbo-opleiding hebt gevolgd, verdien je gemiddeld iets meer dan als je een mbo-opleiding hebt gevolgd. Het gemiddelde salaris (na enkele jaren) voor een hbo werkvoorbereider installatietechniek is €3620. Het gemiddelde salaris voor een mbo werkvoorbereider installatietechniek is €3230. 

Welke factoren bepalen het salaris van een werkvoorbereider installatietechniek?

Naast je opleidingsniveau en je werkervaring zijn er nog een aantal factoren die invloed hebben op de hoogte van jouw salaris als werkvoorbereider installatietechniek: 

  • Soort contract: ook het soort contract dat je hebt, speelt een belangrijke rol in de hoogte van je salaris als werkvoorbereider in de installatietechniek. Een detachering levert gemiddeld meer op dan een vast contract, wat op zichzelf weer meer oplevert dan een tijdelijk contract. Als ZZP’er verdien je vaak nog meer per maand, maar hiervan moet je zelf geld apart zetten voor je pensioen, vakantiegeld, etc.

  • Het bedrijf waar je werkt: uiteraard speelt ook het bedrijf waar je werkt een rol. Als werkvoorbereider in de installatietechniek kun je werken voor bouwbedrijven, techniekbedrijven, adviesbureaus en bij de overheid. Werk je bij JACkLING dan detacheren wij jou tegen een goed salaris bij een bedrijf dat bij jou past. 

Doorgroeimogelijkheden werkvoorbereider installatietechniek

Ook biedt deze functie je veel doorgroeimogelijkheden. Je kunt als werkvoorbereider in de installatietechniek opklimmen naar de functie van senior werkvoorbereider, maar ook verder gaan als projectcoördinator of projectleider. Als je projectleider installaltietechniek wordt, groei je ook door in salaris. Het gemiddelde maandelijkse brutosalaris van een projectleider installatietechniek is 3975 euro.

JACkLING: de persoonlijke werkgever in de techniek sinds 2000

Nu je weet wat het salaris van een werkvoorbereider installatietechniek is, vertellen we je graag wat over ons bedrijf: JACkLING is de persoonlijke werkgever in de techniek. Naast een goed salaris en goede begeleiding bieden we jou ook passende cursussen aan. Je kan je hierdoor vakinhoudelijk of op persoonlijk vlak verder ontwikkelen.

Ben je nou enthousiast geworden over de verantwoordelijkheden en het salaris van werkvoorbereider in de installatietechniek? We hebben regelmatig vacatures open voor deze mooie baan. Eerst meer weten over deze functie? Aarzel dan niet om contact op te nemen. 

 

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 11