Vacature CNC frezer

Ga direct naar onze vacatures

Op zoek naar een vacature CNC frezer? Klik dan hierboven, of scroll direct door naar beneden.

Werkzaamheden CNC frezer

Als CNC frezer bedien je een computergestuurde freesmachine. Met deze freesmachine bewerk je metaal, kunststof of hout. En zo vervaardig je producten of onderdelen van producten, bijvoorbeeld meubelbeslag of machineonderdelen. Afhankelijk van je opleiding en ervaring kan je ook verantwoordelijk zijn voor het programmeren van de freesmachine. Je bent een echte CNC vakman!

In CNC frezer vacatures wordt ook vaak gevraagd naar iemand die werktekeningen kan lezen, de machines kan onderhouden en producten kan afwerken (middels afbramen of slijpen).

Wist je trouwens dat CNC voor computerized numerical control staat?

Verantwoordelijkheden CNC frezer

Het is belangrijk dat je als CNC frezer / CNC vakman kennis hebt van verschillende materialen en van de gevolgen van deze materialen op het freesproces. Zo is het natuurlijk heel anders om iets in aluminium te frezen vergeleken met titanium. Het is aan jou om te zorgen dat de freesmachine juist staat ingesteld en de juiste gereedschappen gebruikt worden.

Daarnaast luistert het werk heel nauw. Jij bent verantwoordelijk voor het eindproduct en dit kan soms op een tolerantie van een duizendste van een millimeter neerkomen. Bijvoorbeeld in de fijn mechanische metaalbewerking. Maar het kan ook zijn dat je komt te werken in het groot verspanen, en een volledige aandrijfas voor een schip moet vervaardigen.

Spreken deze verantwoordelijkheden jou aan? Bekijk dan onze CNC frezer vacatures.

 

Opleiding CNC frezen

Je kan verschillende opleidingen volgen om CNC frezer te worden. Eigenlijk kan je met elke technische achtergrond wel aan de slag als CNC frezer. Maar het meest ideaal is wanneer je een verspaner opleiding hebt gevolgd. Bij een MBO 3 verspaner opleiding leer je CAD / CAM programmeren. Bij een MBO 4 opleiding verspanen wordt je verspaningstechnoloog.

Een CNC frezer is iets anders dan een CNC draaier. Beide beroepen vallen onder de verspaningstechniek, maar CNC draaiers maken gebruik van andere machines dan CNC frezers. Wel komt het vaak voor dat in vacatures gevraagd wordt om een CNC draaier/frezer. Het is dus ook niet verkeerd om je in beide disciplines te verdiepen!

Kijk hieronder naar de CNC frezer vacatures! Wil je andere vacatures in de machinebouw zien? Klik dan hier!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 4