Vacature recruiter

Ga direct naar onze vacatures

Op zoek naar een vacature als recruiter? Dan ben je bij ons aan het goede adres: ga direct naar onze recruiter vacatures! Wij bij JACkLING zijn regelmatig op zoek nieuwe recruiters en maken graag kennis met jou.

Wat is een recruiter? 

Een recruiter is iemand die op zoek gaat naar geschikte kandidaten voor een specifieke functie. Je kunt dit binnen een organisatie doen, maar ook als zelfstandige als zzp recruiter. Het is een hele sociale en belangrijke baan waarmee je de juiste mensen aan beschikbare vacatures koppelt. Ben jij op zoek naar een baan waarmee je impact maakt? Als recruiter doe je dit zeker doordat je mensen verder helpt met de volgende (carrière)stappen in hun leven.

Wat doet een recruiter?

Een recruiter zoekt geschikte kandidaten voor een specifieke functie. Dit kan hij/zij doen door online op zoek te gaan via bijvoorbeeld sociale media, banensites en LinkedIn. Daarnaast kan een recruiter ook op beurzen staan en veel netwerken om zo geschikte kandidaten te vinden. Naast het zoeken van mensen voer je als recruiter ook sollicitatiegesprekken en geef je kandidaten advies over hun carrièremogelijkheden. 

Als recruiter is het belangrijk dat je jezelf en het bedrijf goed neerzet. Je wilt onderscheidend zijn van de rest, zodat iemand bij jou wíl solliciteren. Op die manier haal je de beste mensen binnen. Daarnaast ben je ook bezig met de persoonlijke ontwikkeling van mensen, door ze weer een stapje verder te helpen in hun carrière. Een belangrijke baan dus!

Verschillende soorten recruitment

Er zijn verschillende mogelijkheden voor recruiters. Zo zijn er Corporate Recruiters die werken voor grote bedrijven. Ook zijn er Headhunters die ervoor zorgen dat specialisten aan de juiste functies worden gekoppeld. Heb je wel eens de term vacature intercedent zien langskomen? Ook dan betekent het dat er gezocht wordt naar een recruiter. 

Wanneer je niet voor een specifieke organisatie werkt, kun je ook een Recruitment Consultant genoemd worden. Dit is ook mogelijk bij JACkLING. Wij zijn dé werkgever in de techniek waardoor het ontzettend interessant is om als recruitment consultant voor ons te komen werken. Jij zorgt ervoor dat wij de beste specialisten krijgen, waardoor meer mensen een fijne baan krijgen waarmee ze impact binnen de techniek maken. Naast het verbinden van mensen heb je ook contact met organisaties en werk je zowel met sollicitanten als organisaties. Er komt dus ook een stuk accountmanagement bij kijken.

Vacature recruiter: welke competenties moet ik hebben?

Wil je een goede recruiter zijn? Dan heb je zeker een aantal competenties nodig. Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Netwerkskills
  • Coachingsskills
  • Creativiteit
  • Goede luistervaardigheid
  • Resultaatgerichtheid
  • Goed een oordeel kunnen vormen

Mogelijke opleidingen om recruiter te worden

Om recruiter te worden is hbo werk- en denkniveau gewenst. Het is logisch om bijvoorbeeld de opleiding personeel en arbeid afgerond te hebben. Hier leer je namelijk de vaardigheden die je nodig hebt om recruiter te worden. Toch kun je ook als recruiter doorgroeien als je bijvoorbeeld een opleiding in de psychologie, sociologie of sales hebt gedaan. 

Het salaris van een recruiter

Voor junior recruiter vacatures ligt het salaris meestal rond de €2500. Ben je een meer ervaren recruiter? Dan kun je ook doorgroeien naar een hoger salaris. In jouw sollicitatiegesprek kun je altijd onderhandelen over je salaris naar aanleiding van jouw opleiding en ervaring. 

Bij JACkLING hebben wij mooie mogelijkheden om door te groeien als recruiter. In eerste instantie kun je aan de slag gaan als (junior)recruiter. Vervolgens kun je doorgroeien tot senior recruiter en leidinggevende. Bij elke stap omhoog krijg je meer taken en verantwoordelijkheden en kun je jezelf steeds verder ontwikkelen.

Recruiter worden? Kom dan bij JACkLING werken!

Bij JACkLING zoeken we altijd gedreven recruiters. Wij hebben regelmatig (junior) recruiter vacatures openstaan. Sinds 2000 zijn wij dé persoonlijke werkgever in de techniek. Wij vinden onze werknemers erg belangrijk en zorgen dat er genoeg focus voor jou is om jouw doelen te behalen. Hier staan mooie bonussen tegenover en successen vieren we altijd samen. Wij leiden jou op, waarna je gelijk aan de slag kunt gaan en jezelf kunt ontwikkelen tot een geweldige recruiter. Als recruiter maak je het verschil binnen ons bedrijf, doordat jij ervoor zorgt dat wij de geschikte kandidaten krijgen. Een belangrijke meerwaarde dus! 

 

Enthousiast geworden? Neem dan eens een kijkje bij onze recruiter vacatures!   

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 9