Vacatures mechatronica

Ga direct naar onze vacatures

We kunnen niet meer zonder mechatronica. Maar al die apparaten moeten ook onderhouden worden, en dus hebben we veel mooie vacatures mechatronica!

Mechatronica is een vakgebied waarin verschillende disciplines samenkomen, zoals werktuigbouwkunde en elektrotechniek.

Goede voorbeelden van mechatronische machines zijn bijvoorbeeld sorteermachines, liften, kopieerapparaten, automatische melkmachines en lasrobots. In het werkende proces van deze machines komt geen mensenhand te pas, dat is veiliger én zorgt voor een continue productie van bedrijven.

Wat doe je als monteur mechatronica?

Voordat die zelfstandig opererende apparaten werken, moeten deze nog wel bedacht, gemaakt en afgesteld worden. En daar komt een mechatronica monteur om de hoek kijken. Je bent verantwoordelijk voor het samenstellen, maken, in elkaar zetten, testen, installatie én onderhouden van mechatronische apparatuur. 

Omdat binnen de mechatronica de mogelijkheden eindeloos zijn, ben je in deze functie in veel sectoren werkzaam zijn. Voornamelijk bedrijven in de apparatenbouw en machine-industrie zijn verantwoordelijk voor de bouw en ontwikkeling van mechatronica, uit elke mogelijke sector.

Je moet creatief en communicatief sterk zijn, omdat je vaak oplossingen moet bedenken voor nieuwe problemen, machines moet bouwen uit bestaande onderdelen of geheel nieuwe apparaten in elkaar moet zetten. Er wordt het nodige gevraagd van je technische kennis en vaardigheden. Daarbij heb je veel contact met klanten en leidinggevenden, om eventuele problemen voor te zijn.  

Je rapporteert aan je leidinggevende en aan de klant. Je moet dus ook georganiseerd zijn, klantgericht en sociaal vaardig zijn. Voldoe jij aan deze competenties en zoek jij een baan waarin geen dag hetzelfde is? Dan is een baan als monteur mechatronica wat voor jou!

Om monteur mechatronica te worden volg je de opleiding monteur mechatronica. Daarnaast verdient een mechatronica monteur gemiddeld 2694 euro bruto per maand.

Wat heb je nodig om deze functie uit te kunnen voeren?

Als monteur mechatronica moet je natuurlijk wel de juiste vooropleiding gevolgd hebben. Omdat mechatronica een soort samensmelting is van werktuigbouwkunde, elektronica, elektrotechniek, en informatietechniek, is een technische vooropleiding heel goed. 

Daarbij moet je technisch goed onderlegd zijn, omdat je tekeningen en schetsen van klanten en leidinggevenden moet vertalen naar de praktijk. Niet alleen een mechantronica functie dus waarin je alleen goed met je handen moet kunnen werken, maar ook goed na moet denken over de te maken stappen en oplossingen. Bij JACkLING hebben we uitdagende mechatronica vacatures. Lees hieronder waarom je voor JACkLING kunt kiezen!

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee, bijvoorbeeld met ons ontwikkelplan. Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp’er. Kijk daarom eens bij onze vacatures voor mechatronica monteur. Naast mechatronica monteur functies (zoals servicemonteur of reparatiemonteur mechantronica) bieden we ook engineersfuncties aan in de mechatronica. Voor een compleet overzicht van de mechatronica vacatures klik hier!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 5