Mechatronica monteur

Ga direct naar onze vacatures

We kunnen niet meer zonder mechatronica. Maar al die apparaten moeten ook onderhouden worden, en dus hebben we veel mooie vacatures mechatronica!

Goede voorbeelden van mechatronische machines zijn bijvoorbeeld sorteermachines, liften, kopieerapparaten, automatische melkmachines en lasrobots. In het werkende proces van deze machines komt geen mensenhand te pas, dat is veiliger én zorgt voor een continue productie van bedrijven.

Wat doe je als monteur mechatronica?

Voordat die zelfstandig opererende apparaten werken, moeten deze nog wel bedacht, gemaakt en afgesteld worden. En daar komt een mechatronica monteur om de hoek kijken. Je bent verantwoordelijk voor het samenstellen, maken, in elkaar zetten, testen, installatie én onderhouden van mechatronische apparatuur. 

Omdat binnen de mechatronica de mogelijkheden eindeloos zijn, ben je in deze functie in veel sectoren werkzaam zijn. Voornamelijk bedrijven in de apparatenbouw en machine-industrie zijn verantwoordelijk voor de bouw en ontwikkeling van mechatronica, uit elke mogelijke sector.

Je moet creatief en communicatief sterk zijn, omdat je vaak oplossingen moet bedenken voor nieuwe problemen, machines moet bouwen uit bestaande onderdelen of geheel nieuwe apparaten in elkaar moet zetten. Er wordt het nodige gevraagd van je technische kennis en vaardigheden. Daarbij heb je veel contact met klanten en leidinggevenden, om eventuele problemen voor te zijn.  

Je rapporteert aan je leidinggevende en aan de klant. Je moet dus ook georganiseerd zijn, klantgericht en sociaal vaardig zijn. Voldoe jij aan deze competenties en zoek jij een baan waarin geen dag hetzelfde is? Dan is een baan als monteur mechatronica wat voor jou!

Wat heb je nodig om deze functie uit te kunnen voeren?

Als monteur mechatronica moet je natuurlijk wel de juiste vooropleiding gevolgd hebben. Omdat mechatronica een soort samensmelting is van werktuigbouwkunde, elektronica, elektrotechniek, en informatietechniek, is een technische vooropleiding heel goed. 

Daarbij moet je technisch goed onderlegd zijn, omdat je tekeningen en schetsen van klanten en leidinggevenden moet vertalen naar de praktijk. Niet alleen een functie dus waarin je alleen goed met je handen moet kunnen werken, maar ook goed na moet denken over de te maken stappen en oplossingen.

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee, bijvoorbeeld met ons Ontwikkelplan. Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp’er. Kijk daarom eens bij onze vacatures voor mechatronica monteur.

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 1 van 1