Mechatronica monteur

Ga direct naar onze vacatures

We kunnen niet meer zonder mechatronica. Maar al die apparaten moeten ook onderhouden worden, en dus bieden wij mooie vacatures mechatronica!

Goede voorbeelden van mechatronische machines zijn bijvoorbeeld sorteermachines, liften, kopieerapparaten, automatische melkmachines en lasrobots. In het werkende proces van deze machines komt dus geen mensenhand te pas, dat scheelt niet alleen mensenwerk, maar is ook veiliger én zorgt voor een continue productie van bedrijven.

Wat doe je als monteur mechatronica?

Voordat die zelfstandig opererende apparaten aan de slag gaan, moeten deze nog wel bedacht, gemaakt en afgesteld worden. En daar komt een mechatronica monteur om de hoek kijken. Je bent verantwoordelijk voor het samenstellen, maken, in elkaar zetten, testen, installatie én onderhouden van mechatronische apparatuur. 

Omdat binnen de mechatronica de mogelijkheden haast eindeloos zijn, ben je in deze functie in veel sectoren werkzaam zijn. Voornamelijk bedrijven in de apparatenbouw en machine-industrie zijn verantwoordelijk voor de bouw en ontwikkeling van mechatronica, maar de klanten die de toepassingen gaan gebruiken komen uit elke mogelijke sector.

In deze rol moet je creatief en communicatief sterk zijn. Omdat je vaak oplossingen moet bedenken voor nieuwe problemen, machines moet bouwen uit bestaande onderdelen of geheel nieuwe apparaten in elkaar moet zetten, wordt er het nodige gevraagd van je technische kennis en vaardigheden. Daarbij heb je veel contact met klanten en leidinggevenden, om eventuele problemen voor te zijn.  

Nadat je de apparatuur gebouwd, getest en geïnstalleerd hebt, rapporteer je aan je leidinggevende en aan de klant. Je moet dus ook georganiseerd zijn, klantgericht en sociaal vaardig zijn. Voldoe jij aan deze competenties en zoek jij een uitdagende baan waarin geen dag hetzelfde is? Wellicht is een baan als monteur mechatronica dan wat voor jou!

Wat heb je nodig om deze functie uit te kunnen voeren?

Maar voordat je als monteur mechatronica aan de slag kunt, moet je natuurlijk wel de juiste vooropleiding gevolgd hebben.  Omdat mechatronica een soort samensmelting is van werktuigbouwkunde, elektronica, elektrotechniek, en informatietechniek, is een technische vooropleiding meer dan welkom. 

Daarbij moet je technisch goed onderlegd zijn, omdat je tekeningen en schetsen van klanten en leidinggevenden moet kunnen vertalen naar de praktijk. Niet alleen een functie dus waarin je alleen goed met je handen moet kunnen werken, maar ook goed na moet denken over de te maken stappen en oplossingen.

Bij meerdere scholen en instellingen kun je opleidingen en cursussen volgen die jou klaar kunnen stomen voor de uitdagende functie als monteur mechatronica!

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar! Meer dan 90 procent van onze medewerkers beoordeelt ons met een cijfer hoger dan een 8. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als ZZP’er: wij zoeken altijd de beste vacature voor jou! Kijk daarom eens bij onze vacatures voor mechatronica monteur!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 1 van 1