Tekenaar WTB

Ga direct naar onze vacatures

Het vakgebied werktuigbouwkunde of WTB is behalve veelzijdig ook zeer specialistisch, doordat er veel (complexe) toepassingen worden gemaakt. De WTB richt zich voornamelijk op het ontwerpen en maken van werktuigen en machines. Dit zijn verschillende machines en werktuigen: zo zijn er verspaanmachines, perswerktuigen, machines die dieptrekken en die objecten verplaatsen.

Omdat al deze machines en werktuigen natuurlijk ook bedacht en gemaakt moeten worden, komen er veel verschillende specialisten kijken bij het productie proces. Een van deze vaklui is een tekenaar WTB. Dit is een professional die technische tekeningen maakt, die dan weer door monteurs worden vertaald naar het eindproduct. Aan de hand van richtlijnen, veiligheidsnormen én ideeën van de klant maak je een uitgebreid ontwerp, waarna de rest van het proces doorgang kan vinden.

Behalve tijdens de ontwerpfase, ben je als tekenaar werktuigbouwkunde ook onderdeel van het verder ontwikkelingsproces. Zo bied je ondersteuning in het productieproces en geef je tijdens het maken van een machine of werktuig adviezen, verbetervoorstellen en help je bij het oplossen van problemen. Een leuke, veelzijdige baan dus waarbij je heel flexibel moet zijn én goed met mensen overweg moet kunnen!

Waar werkt een tekenaar Werktuigbouwkunde?

Als tekenaar WTB kun je aan de slag binnen de werktuigbouwkunde. Dit houdt in dat je aan de slag kunt bij elk bedrijf dat betrokken is bij de ontwikkeling van werktuigbouwkundige machines en werktuigen. Denk aan een ingenieursbureau, bouwbedrijf of bij een aannemer. Daarbij kun je natuurlijk ook voor jezelf aan de slag gaan: er is vraag genoeg naar goed getrainde en ervaren tekenaars tijdens projecten en opdrachten.

Wat verwacht een werkgever van jou?

Omdat je een behoorlijk verantwoordelijke baan voorgeschoteld krijgt, verwachten toekomstige werkgevers het nodige van je. Een klein foutje kan immers leiden tot vertraging of budgetoverschrijding. Daarom wordt vaak gevraagd om een HTS opleiding werktuigbouwkunde en zeker bij meer complexe opdrachten om de nodige ervaring.

Als tekenaar WTB moet je daarnaast beschikken over een grote kennis van technische zaken, goed kunnen werken met diverse CAD-programma’s (je bent tenslotte technisch tekenaar!) en over de nodige (veiligheids)certificaten beschikken. Omdat je vaak bezig bent met complexe werktuigen en machines, is het van belang dat je goed op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en je jezelf continu blijft ontwikkelen.

Ben jij dus op zoek naar een technische baan waarbij je sociaal ingesteld moet zijn, communicatief vaardig bent, gestructureerd kunt werken, goed met deadlines en problemen om kunt gaan en je jezelf flexibel op kunt stellen? Dan is een rol als tekenaar werktuigbouwkunde zeker wat voor jou!

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar! Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee met onze Talentontwikkeling! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp'er!

Interesse? Neem dan contact op met Maik, hij is bereikbaar op 06-25655536 of maik.immerzeel@jackling.nl

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 27