Projectleider WTB

Ga direct naar onze vacatures

Er komt tijdens het productieproces van machines en werktuigen een hoop kijken. Om te komen van tekening tot oplevering, zijn er vaak een groot aantal vaklui betrokken, waarbij ieder zijn of haar eigen ideeën en werkvormen heeft. Om al deze verschillende mensen goed samen te kunnen laten weten, is het belangrijk dat er iemand is die goed aanstuurt. Dit is de rol van een projectleider werktuigbouwkunde.  

De projectleider is binnen het project, de naam zegt het al, verantwoordelijk voor de leiding. Een zeer verantwoordelijke baan, omdat je niet alleen verantwoording draagt voor de juiste oplevering van machines en werktuigen, maar vooral zorg draagt voor de veiligheid van de betrokken professionals.

In deze rol draag je zorg voor het ontwerp van machines en werktuigen, de aansturing van een projectteam en het in de gaten houden van de begroting. Nadat het voorbereidende werk is gedaan, verplaatsen je verantwoordelijkheden zich naar de werkvloer. Hierbij zet je de planning van medewerkers in elkaar, zorg je voor de aanwezigheid van voldoende gereedschappen en materialen en ben je contactpersoon voor klant, directie en vaklui.

Omdat een goede begroting, veilige werkomgeving, kwaliteit en tijdige oplevering op jouw bord ligt, moet je als projectleider WTB sterk in je schoenen staan en goed om kunnen gaan met deadlines en stressvolle situaties.

Waar kom je te werken als projectleider WTB?

Als projectleider WTB kom je vaak te werken bij bedrijven binnen de machinebouw. Omdat er echter een groot aantal machines en werktuigen te maken zijn, is elk project anders. Of het nu een groot project betreft of een kleine machine: jij draagt zorg voor een juiste afhandeling en oplevering.

Je kunt werkzaam zijn bij bedrijven die continu nieuwe machines en werktuigen bedenken of bij een bestaande machinefabrikant, waarbij de nadruk vooral op verbetering en onderhoud ligt.  Omdat de wereld van de machinebouw continu verandert is geen project hetzelfde. Dit zorgt ervoor dat een baan als projectleider elke keer anders is en dat je tijdens elk nieuw project voor nieuwe uitdagingen, problemen en onverwachte situaties komt te staan.

Wat verwachten werkgevers van jou?

Als projectleider binnen de WTB dien je een grote vakkennis te hebben, sociaal te zijn en goed kunnen communiceren met een groot aantal partijen. Je bent stressbestendig en kunt goed tegen druk. Daarbij moet je ook creatief zijn, oplossingsgericht zijn en goed kunnen onderhandelen met leveranciers om te zorgen dat het project binnen het gestelde budget blijft.

Je moet oog hebben voor kwaliteit, planning en budget. Soms moet je hard spel spelen en op een ander moment moet je je goed in kunnen leven in problemen van klanten en specialisten.

Omdat een rol als projectleider WTB veel van je vraagt, vragen werkgevers vaak om de nodige ervaring. Deze functie is dan ook een ervaringsrol bij uitstek, omdat je veel kennis moet hebben van verschillende onderdelen van (mogelijke) projecten en je veel kennis moet hebben van bestaande machines en nieuwe ontwikkelingen.

Herken jij jezelf in deze eigenschappen en competenties? Ben jij op zoek naar een uitdagende functie waar het maximale gevraagd wordt van jouw kennis en (leiders) kwaliteiten? Dan is een rol als projectleider werktuigbouwkunde zeker wat voor jou!

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we waar. Meer dan 90 procent van onze medewerkers beoordeelt ons met een cijfer hoger dan een 8. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, naar projectleider WTB en daarna!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 24