Werkvoorbereider WTB

Ga direct naar onze vacatures

Aan de oplevering van machines en werktuigen gaat vaak een uitgebreid proces vooraf. Dit hele proces moet natuurlijk goed voorbereid worden, om te zorgen voor het beste resultaat. De verantwoordelijke voor het goed lopen van deze voorbereiding is de werkvoorbereider werktuigbouwkunde. In deze functie kun jij je organisatorische kwaliteiten goed tot uiting laten komen en ben je bij een project betrokken van begin tot eind.

Als werkvoorbereider WTB heb je een belangrijk takenpakket en ben je een aanspreekpunt voor een groot aantal betrokken partijen. Omdat jouw voorbereidende taken direct van invloed kunnen zijn op de veiligheid van vaklui, het budget en de overschrijding daarvan is een rol als werkvoorbereider een hele belangrijke.

Waar kom je te werken als werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider WTB kom je vaak te werken bij bedrijven binnen de machinebouw. Voordat de werkzaamheden (ontwikkeling en productie van machines en werktuigen) plaats kunnen vinden, heb jij er al voor gezorgd dat alles in goede banen gaat lopen. Je zorgt voor een deugdelijke personeelsplanning, dat alle materialen op tijd geleverd worden én dat de inkoopprijs hiervan binnen het budget blijft en dat alles zo geregeld is dat iedereen zijn taken goed uit kan gaan voeren.

Vaak begin je op kantoor met een project, waarna je je werkzaamheden verplaatst naar de werkvloer, om te zorgen dat alles volgens planning verloopt. Je stuurt uitvoerders aan en dient als contactpersoon voor vaklui, opdrachtgevers en directie. Ook schakel je veel met projectleiders en leveranciers om te zorgen voor een strakke planning en een kosten efficiënt proces.

Het allerbelangrijkste van deze functie is echter de zorg die je draagt voor veiligheid en kwaliteit. Jij zorgt er immers voor dat alles goed verloopt en dat medewerkers gebruik maken van veilige apparatuur en machines.

Wat moet je kunnen in deze rol?

Een functie als werkvoorbereider is, als je bovenstaande functieomschrijving leest, dus zeer uitdagend en veelzijdig. Je kunt komen te werken in gigantische projecten maar ook bij kleine projecten met complexe machines. Tijdens dit alles dien jij flexibel te zijn, ad-hoc beslissingen te kunnen nemen, goed te kunnen communiceren met leken en professionals en veiligheid en budget goed in de gaten te houden.

Ook is (actuele) technische kennis belangrijk en verwachten werkgevers dat je de nodige certificaten hebt en cursussen afgerond hebt op het gebied van veiligheid en kwaliteit.  Een goede opleiding kan belangrijk zijn, maar werkgevers hechten meer waarde aan relevante ervaring en kennis van de praktijk.

Herken jij je in bovenstaande kwaliteiten en competenties? Ben jij op zoek naar een uitdagende baan vol deadlines, verantwoordelijkheden en onverwachte situaties? Sta jij sterk in je schoenen en ben je stressbestendig? Dan is een rol als werkvoorbereider WTB zeker de overweging waard!

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar! Meer dan 90 procent van onze medewerkers beoordeelt ons met een cijfer hoger dan een 8. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp'er!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 20