Lasser

Ga direct naar onze vacatures

Lassen lijkt een eenvoudig klusje. Lijkt, want het is allesbehalve simpel. En daarbij kan een slecht uitgevoerde las funest zijn voor een constructie. Daarom is een goede lasser van groot belang. Een goede las kan immers het verschil betekenen tussen een succesvol project en een gefaald project.

De voordelen van lassen zijn duidelijk: de constructie wordt er sterker door (dan bij losse verbindingen) en een las is tegen hoge temperaturen bestand. Maar als een las eenmaal gelegd is, kan deze niet meer uit elkaar gehaald worden zonder de constructie kapot te maken. Daarom is het belangrijk dat een lasser in een keer een goede las legt: een nauwkeurig werkje!

En daarbij is een baan als lasser meer dan losse onderdelen te verbinden met een las. Je moet tekeningen kunnen lezen, een goede materiaalkennis hebben en over veel technisch inzicht beschikken. Daarbij kan je je als lasser specialiseren in de verschillende technieken, maar moet een allround lasser deze verschillende specialisaties allemaal onder de knie hebben.

Al gespecialiseerd draaier of constructiebankwerker en op zoek naar passende vacatures? Kijk dan eens bij onze draaier vacatures of onze constructiebankwerker vacatures!

Wat ga je maken als lasser?

Als je als lasser aan de slag gaat, lever je vaak geen productiewerk af. Meestal bestaat je werk uit kleine opdrachten voor verschillende partijen. Daarbij moet de kwaliteit natuurlijk perfect zijn, omdat een gebrek aan sterkte de hele constructie kan beschadigen. Als lasser ben je dan ook breed inzetbaar, waarbij je je kwaliteiten toont bij zowel particulieren als bij bedrijven en organisaties.

Het werk als lasser is pittig, omdat je vaak in lastige posities werkt en onder grote druk. Veiligheid is als lasser het allerbelangrijkste, omdat je te maken kunt krijgen met gevaarlijke situaties, stoffen en met vrijkomende metaalspetters. Het is cruciaal dat je tijdens je werkzaamheden de veiligheidsvoorschriften goed naleeft, want niemand zit te wachten op een lasoog. Laskap, beschermende schorten en handschoenen zijn daarom onmisbaar als lasser.

Daarbij moet je ook goede kennis hebben van verschillende lastoestellen. Een verkeerde instelling kan ervoor zorgen dat je las niet goed is, waardoor je het werk over moet doen. Je moet veel factoren op elkaar afstemmen om het werk perfect uit te voeren. Wil je een gecertificeerde lasser worden, dan moet je ook voldoen aan strenge eisen. Je kunt verschillende certificaten behalen voor diverse lasprocedures, metalen, lasposities en ga zoor maar door.

Zoals je ziet komt er meer kijken bij het beroep als lasser dan dat je misschien in eerste instantie dacht. Dus als jij nauwkeurig bent, veel technische kennis hebt, materiaalkennis bezit én de veiligheid bovenaan je lijstje hebt staan: dan is een rol als lasser vast iets voor jou!

Wil je een opleiding in lassen volgen? Lees hier het overzicht van erkende lasopleidingen.

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou, en dat maken we elke dag waar! Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp'er! Kijk dan eens wat wij voor jou kunnen betekenen!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 18