Lasser vacatures

Ga direct naar onze vacatures

Ben jij op zoek naar een baan als lasser/metaalbeweker? Bekijk dan onze lasser vacatures en klik op de button!

Als lasser ben jij een echte specialist en trots op het vakwerk dat je maakt. Hieronder lees je achtereenvolgens:

  • Voor beginnende lassers/metaalbewerkers: hoe is het om te werken als lasser? 
  • En wat ga je maken als lasser?
  • De banenkans en doorgroeimogelijkheden voor een lasser.
  • En waarom je diverse lasser vacatures bij JACkLING vindt.

Lees verder, en kom met ons in contact!

Hoe is het om te werken als lasser?

Lassen lijkt een eenvoudig klusje. Lijkt, want het is allesbehalve simpel. En daarbij kan een slecht uitgevoerde las funest zijn voor een constructie. Daarom is een goede lasser van groot belang. Een goede las kan immers het verschil betekenen tussen een succesvol project en een gefaald project.

De voordelen van lassen zijn duidelijk: de constructie wordt er sterker door (dan bij losse verbindingen) en een las is tegen hoge temperaturen bestand. Maar als een las eenmaal gelegd is, kan deze niet meer uit elkaar gehaald worden zonder de constructie kapot te maken. Daarom is het belangrijk dat een lasser in een keer een goede las legt: een nauwkeurig werkje!

En daarbij is een baan als lasser meer dan losse onderdelen te verbinden met een las. Je moet tekeningen kunnen lezen, een goede materiaalkennis hebben en over veel technisch inzicht beschikken. Daarbij kan je je als lasser specialiseren in de verschillende technieken, maar moet een allround lasser deze verschillende specialisaties allemaal onder de knie hebben.

Al gespecialiseerd draaier of constructiebankwerker en op zoek naar passende vacatures? Kijk dan eens bij onze draaier vacatures of onze constructiebankwerker vacatures!

Wat ga je maken als lasser?

Als je als lasser/metaalbewerker aan de slag gaat, lever je vaak geen productiewerk af. Meestal bestaat je werk uit kleine opdrachten voor verschillende partijen. Daarbij moet de kwaliteit natuurlijk perfect zijn, omdat een gebrek aan sterkte de hele constructie kan beschadigen. Als lasser ben je dan ook breed inzetbaar, waarbij je je kwaliteiten toont bij zowel particulieren als bij bedrijven en organisaties.

Het werk als lasser is pittig, omdat je vaak in lastige posities werkt en onder grote druk. Veiligheid is als lasser het allerbelangrijkste, omdat je te maken kunt krijgen met gevaarlijke situaties, stoffen en met vrijkomende metaalspetters. Het is cruciaal dat je tijdens je werkzaamheden de veiligheidsvoorschriften goed naleeft, want niemand zit te wachten op een lasoog. Laskap, beschermende schorten en handschoenen zijn daarom onmisbaar als lasser.

Daarbij moet je ook goede kennis hebben van verschillende lastoestellen. Een verkeerde instelling kan ervoor zorgen dat je las niet goed is, waardoor je het werk over moet doen. Je moet veel factoren op elkaar afstemmen om het werk perfect uit te voeren. Wil je een gecertificeerde lasser worden, dan moet je ook voldoen aan strenge eisen. Je kunt verschillende certificaten behalen voor diverse lasprocedures, metalen, lasposities en ga zoor maar door.

Zoals je ziet komt er meer kijken bij het beroep als lasser dan dat je misschien in eerste instantie dacht. Dus als jij nauwkeurig bent, veel technische kennis hebt, materiaalkennis bezit én de veiligheid bovenaan je lijstje hebt staan: dan is een rol als lasser vast iets voor jou!

Banenkans en doorgroeimogelijkheden lasser

De kans op een baan als lasser is goed te noemen. Een lasser kan zichzelf verschillende lastechnieken aanleren, waardoor hij/zij de kans op een baan vergroot. Als lasser kan je doorgroeien door bijvoorbeeld op een van de lastechnieken te specialiseren. Het salaris van een lasser hangt samen met zijn of haar kundigheid. Als je gespecialiseerd bent in een van de lastechnieken verdien je vaak meer dan wanneer je alleen de basis kan. Ook is er de mogelijkheid om je zelf om te scholen als lasser op een van de erkende lasopleidingen. Bij JACkLING hebben we verschillende lasser vacatures open staan. Je leest de lasser vacatures hieronder.

Waarom lasser vacatures bij JACkLING?

Bij ons draait het om jou, en dat maken we elke dag waar! Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp'er! Kijk dan eens wat wij voor jou kunnen betekenen! Lees hieronder onze lasser vacatures! Wil je werken constructiebankwerker, beijk dan deze vacatures?

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 46