Lasser

Ga direct naar onze vacatures

Lassen lijkt een eenvoudig klusje. Lijkt, want het is allesbehalve simpel. En daarbij kan een slecht uitgevoerde las funest zijn voor een constructie. Daarom is een goede lasser van groot belang. Een goede las kan immers het verschil betekenen tussen een succesvol project en een gefaald project.

De voordelen van lassen zijn duidelijk: de constructie wordt er sterker door (dan bij losse verbindingen) en een las is tegen hoge temperaturen bestand. Maar als een las eenmaal gelegd is, kan deze niet meer uit elkaar gehaald worden zonder de constructie kapot te maken. Daarom is het belangrijk dat een lasser in een keer een goede las legt: een nauwkeurig werkje dus!

En daarbij is een baan als lasser meer dan alleen twee onderdelen te verbinden met een las. Je moet in deze rol tekeningen kunnen lezen, een goede materiaalkennis hebben en over veel technisch inzicht beschikken. Daarbij kan je je als lasser specialiseren in de verschillende technieken, maar moet een allround lasser deze verschillende specialisaties allemaal onder de knie hebben.

Wat ga je maken als lasser?

Als je als lasser aan de slag gaat, lever je vaak geen productiewerk af. Doorgaans bestaat je werk uit kleine opdrachten voor verschillende partijen. Daarbij moet de kwaliteit natuurlijk perfect zijn, omdat een gebrek aan sterkte de hele constructie kan beschadigen. Als lasser ben je dan ook breed inzetbaar, waarbij je je kwaliteiten kunt tonen bij zowel particulieren als bij bedrijven en organisaties.

Het werk als lasser is als zeer zwaar in te schatten, omdat je vaak in lastige posities werkt en onder grote druk. Veiligheid is het allerbelangrijkste in deze functie, omdat je te maken kunt krijgen met gevaarlijke situaties, stoffen en met vrijkomende metaalspetters. Het is daarom cruciaal in deze rol dat je tijdens je werkzaamheden de veiligheidsvoorschriften goed naleeft, omdat niemand zit te wachten op een lasoog. Laskap, beschermende schorten en handschoenen zijn daarom ook onmisbaar in deze rol.

Daarbij moet je ook goede kennis hebben van verschillende lastoestellen. Een verkeerde instelling kan ervoor zorgen dat je las niet goed is, waardoor je het werk over moet doen. Je moet in deze rol dus veel factoren op elkaar afstemmen om het werk perfect uit te voeren. Wil je een gecertificeerde lasser worden, dan zul je dan ook moeten voldoen aan strenge eisen. Je kunt verschillende certificaten behalen voor diverse lasprocedures, metalen, lasposities en ga zoor maar door.

Je ziet het: er komt meer kijken bij het beroep als lasser dan dat je misschien in eerste instantie dacht. Dus als jij nauwkeurig bent, veel technische kennis hebt, materiaalkennis bezit én de veiligheid bovenaan je lijstje hebt staan: dan is een rol als lasser vast iets voor jou!

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar! Meer dan 90 procent van onze medewerkers beoordeelt ons met een cijfer hoger dan een 8. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp'er! Kijk dan eens wat wij voor jou kunnen betekenen!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 3 van 3