Vacatures constructiebankwerker

Ga direct naar onze vacatures

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie en werk jij graag in de techniek? Bekijk dan onze constructiebankwerker vacatures of lasser vacatures! Je gaat als constructiebankwerker aan de slag met het vervaardigen en monteren van metaalconstructies. Hierbij moet je denken aan delen van constructies, maar ook volledige constructies.

Een baan als constructiebankwerker is veelzijdig. Niet alleen werk je aan het vervaardigen en monteren van constructies, maar ook ben je inzetbaar als bijvoorbeeld lasser of houd je je bezig met andere bewerkingstechnieken zoals verspanen en versnijden.

Als constructiebankwerker kan je ongeveer een salaris van gemiddeld 2400 euro per maand verdienen. Nieuwsgiering naar wat je gaat doen als constructiebankwerker? Lees dan verder.

Wat doe je als constructiebankwerker?

Je houdt je als constructiebankwerker/constructiewerker bezig met het vervaardigen en monteren van verschillende metaalconstructies, lassen (MIG/MAG en TIG-lassen) en andere vormen van bewerkingstechniek, zoals:

  • Boren
  • Kanten
  • Snijbranden
  • Snijden
  • Verspanen
  • Zetten
  • Zagen

De metaalconstructies vervaardig je aan de hand van tekeningen. Het bewerken daarvan doe je met bewerkingsgereedschappen, zoals lasapparaten en pons- en zaagmachines. Je werkt vooral met staaf-, profiel-, plaat- en pijpmateriaal. Hier maak je de constructies of deel constructies van. Daarnaast houd jij je bezig met het nabewerken van constructies, reparatie- en montagewerkzaamheden en voer je kwaliteitscontroles uit. Waar nodig verhelp jij de afwijkingen. Om als constructiebankwerker aan de slag te gaan heb je de opleiding lasser/constructiebankwerker (mbo-niveau 2) nodig.

Waar kom je te werken als constructiebankwerker?

Constructiebankwerkers zijn vooral werkzaam in de metaalindustrie. Je komt vooral te werken bij machinebouw-, las-, plaatwerk- of constructiebedrijven. Vaak hebben constructiebankwerkers een fabriek als standplaats, maar ook zijn ze inzetbaar op locatie bij opdrachtgevers en klanten. Je kan bijvoorbeeld samen komen te werken met lassers, werkvoorbereiders, technische tekenaars of CNC draaiers. De baankans voor een constructiebankwerker is goed. Er zijn helaas niet echt doorgroeimogelijkheden voor een constructiebankwerker. Wil de constructiebankwerker van baan wisselen, dan zal hij/zij veel initiatief zelf moeten tonen om in aanraaking te komen met een andere organisatie.

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee. Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp’er! Je kan jezelf ook verder ontwikkelen met ons Ontwikkelplan.

Heb je al heel veel kennis en ervaring? Bekijk dan hieronder onze constructiebankwerker vacatures. Zit de juiste vacature er niet bij? Een open sollicitatie kan natuurlijk ook, want goede mensen laten we niet lopen!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 24