Tekenaar installatietechniek

Ga direct naar onze vacatures

Binnen de installatietechniek kun je in alle sectoren werkzaam zijn. Omdat zo ongeveer elk onderdeel van de samenleving gebruik maakt van installatietechniek, zijn de plaatsen waar je aan de slag kunt binnen dit werkveld enorm groot.

Zo kan een professional in de installatietechniek ingezet worden bij de aanleg van sanitair in woningbouw, de afvoer van kantoren en bedrijven, de constructie van gasleidingen in verzorgingstehuizen en de installatie van cv-installaties in overheidsgebouwen.

Maar om al deze mensen, machines én installaties aan het werk te houden, is het belangrijk dat zij goede instructies krijgen over wat zij moeten maken en waar. Goede tekeningen zijn dus onmisbaar. En hier komt een tekenaar installatietechniek in beeld. Een belangrijke functie binnen de installatietechniek waarin je een echt dragende kracht bent waarin je je technische kennis én inzicht volledig tot recht kunt laten komen!

Wat ga je doen als tekenaar installatietechniek?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn goede tekeningen binnen de installatietechniek onmisbaar. Immers: als een professional niet weet waar een bepaalde leiding gelegd moet worden, kunnen er later in het (bouw)proces problemen ontstaan. Ook worden aan de hand van tekeningen calculaties gemaakt wat betreft inzet van mensen en materiaal. Een goede tekening zorgt er dus niet alleen voor dat de installatie goed aangelegd wordt, maar ook op tijd én binnen het budget!

Een goede tekenaar installatietechniek is dan ook een belangrijk onderdeel van het proces. Met jouw tekening kan een efficiënte planning gemaakt worden en kunnen collega’s goed aan het werk. Daarbij zorgt een secure tekening voor een mooi eindresultaat en zorg jij als tekenaar installatietechniek voor de juiste documentatie, zodat toekomstige problemen snel en goed opgelost worden. Een mooie en uitdagende functie dus!

Wat moet je kunnen?

In een rol als tekenaar installatietechniek moet je veel meer kunnen dan alleen goede tekeningen maken. Omdat tekenen je kerntaak is, is het echter wel belangrijk dat je dit onderdeel goed in de vingers hebt. Je komt vaak te werken met CAD-programma’s zoals Revit en AutoCAD. Vaak wordt er dan ook gevraagd naar kennis van een specifiek programma, zodat het belangrijk is dat je goed op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en dat je jezelf blijft verbeteren.

Er zijn verschillende HBO opleidingen waarmee je (als je deze afgerond hebt) in aanmerking komt voor deze veelzijdige functie. Maar in sommige gevallen volstaat een MBO diploma ook.  Daarnaast is het belangrijk dat je nauwkeurig kunt werken, analytisch kunt denken, technisch inzicht hebt en communicatief sterk bent (je komt natuurlijk veel in contact met collega’s en klanten).

Omdat er veel vraag is naar goede tekenaars zijn er in dit vakgebied veel mogelijkheden. Het is echter dus wel belangrijk om goed bij te blijven en je eventueel te specialiseren in een specifiek programma.

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar! Meer dan 90 procent van onze medewerkers beoordeelt ons met een cijfer hoger dan een 8. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp'er! Kijk dan eens wat wij voor jou kunnen betekenen!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 2 van 2