Projectleider installatietechniek

Ga direct naar onze vacatures

Wat doet een projectleider installatietechniek?

Door de grote bedrijvigheid op een bouwterrein lijkt het soms alsof er geen duidelijke lijn is. Vaak ziet een bouwplaats er druk en chaotisch uit. Toch is dit niet zo. Al deze mensen worden aangestuurd door projectleiders, die ervoor zorgen dat alles in goede banen geleid wordt. Dit geldt dus ook voor de projectleider installatietechniek.

Binnen de installatietechniek worden de vaklui aangestuurd door een projectleider installatietechniek. Je draagt verantwoordelijkheid tijdens het hele project, van begin tot eind. Je taken beginnen al bij het maken van de offerte en eindigt met het opleveren van een installatie.

Een projectleider is verantwoordelijk voor het ontwerp van een installatie, het opstellen van een begroting en de aansturing van het projectteam. Zodra het proces verder gaat op de werkvloer zorg je ook voor de planning van medewerkers, de aanwezigheid van voldoende en geschikte gereedschappen en machines en de tijdige levering van materialen. Je bent ook contactpersoon voor klanten, (onder)aannemers, opdrachtgevers en directie.

Maar dat is nog niet alles. Ook draag je als projectleider installatietechniek zorg over het budget, kosten, tijdige uitvoering en, heel belangrijk, de kwaliteit van het geleverde werk.

Waar werkt een projectleider installatietechniek?

In deze functie kun je komen te werken bij een groot aantal opdrachtgevers en op allerlei verschillende locaties. Vaak word je ingeschakeld door bedrijven die elektrotechnische installaties willen plaatsen. Dit kan zijn bij nieuwbouwprojecten, maar ook binnen bestaande constructies en installaties.

Als projectleider installatietechniek moet je beschikken over vakkennis, sociaal onderlegd te zijn en goed communiceren met een verschillende partijen. Je bent stressbestendig en kunt goed tegen druk. Daarbij moet je ook creatief zijn, oplossingsgericht en goed kunnen onderhandelen met leveranciers. Je bent immers een van de verantwoordelijken voor het budget! Je moet oog hebben voor kwaliteit, planning en kosten. Soms moet je het spel hard kunnen spelen en op een ander moment moet je je goed in kunnen leven in problemen van bijvoorbeeld onderaannemers. Een projectleider is scheidsrechter en bruggenbouwer tegelijk.

Wat wordt er van je verwacht?

Als projectleider installatietechniek komt er het nodige op je af tijdens je werk. Je bent onder meer verantwoordelijk voor de correcte en efficiënte uitvoering van werkzaamheden van onder meer monteurs. Je ziet toe op het juist opstellen van tekeningen, je onderhoudt contact met diverse partijen en zorgt dat deze voorzien zijn van de juiste gegevens. Verder draag je zorg voor materialen, planning, veiligheid, financiële zaken én je bent een belangrijk aanspreekpunt binnen een project.

Omdat er zoveel taken en verantwoordelijkheden zijn als projectleider, is het niet verwonderlijk dat werkgevers het nodige van je verwachten en eisen. Een groot deel van bovenstaande competenties bezit je (nog) niet als je net afgestudeerd bent, vandaar dat een projectleider al wat meer ervaring opgedaan heeft. Ervaring is ook belangrijk omdat een projectleider veelvoorkomende problemen aan moet zien komen, snel moet kunnen schakelen en zich in moet leven in een groot aantal professionals, directie en klant.

Herken jij jezelf in deze eigenschappen en competenties? Ben jij op zoek naar een uitdagende functie waar het maximale gevraagd wordt van jouw kwaliteiten? Dan is een rol als projectleider elektrotechniek zeker wat voor jou!

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar! Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee. Bijvoorbeeld met ons Plan voor Talentontwikkeling. Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp'er!

Liever zelf op zoek? Ga dan direct naar onze vacatures

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 1 van 1