Projectleider installatietechniek

Ga direct naar onze vacatures

Op zoek naar een uitdagende projectleider/projectmanager installatietechniek vacature? Kijk dan eens bij onze vacatures.

Wat doet een projectleider installatietechniek?

Als je als projectleider/projectmanager installatietechniek aan de slag gaat is het handig als je een vooropleiding in installatietechniek hebt gedaan. Wil je projectleider worden dan zou je jezelf kunnen doorontwikkelen via cursussen en ervaring op je werk. In de installatietechniek worden installaties onderhouden. Een projectleider installatietechniek houdt zich bezig met kleine of grote onderhoudsprojecten. Je moet goed overweg kunnen met installaties van verwarmings- gas-, water- en luchtsystemen.

Binnen de installatietechniek worden de vaklui aangestuurd door een projectleider/projectmanager installatietechniek. Je draagt verantwoordelijkheid tijdens het hele project, van begin tot eind. Je taken beginnen al bij het maken van de offerte en eindigt met het opleveren van een installatie.

Een projectleider/projectmanager is verantwoordelijk voor het ontwerp van een installatie, het opstellen van een begroting en de aansturing van het projectteam. Zodra het proces verder gaat op de werkvloer zorg je ook voor de planning van medewerkers, de aanwezigheid van voldoende en geschikte gereedschappen en machines en de tijdige levering van materialen. Je bent ook contactpersoon voor klanten, (onder)aannemers, opdrachtgevers en directie.

Maar dat is nog niet alles. Ook draag je als projectleider installatietechniek zorg over het budget, kosten, tijdige uitvoering en, heel belangrijk, de kwaliteit van het geleverde werk.

Waar werkt een projectleider installatietechniek?

In de functie projectleider installatietechniek kun je komen te werken bij een groot aantal opdrachtgevers en op allerlei verschillende locaties. Vaak word je ingeschakeld door bedrijven die elektrotechnische installaties willen plaatsen. Dit kan zijn bij nieuwbouwprojecten, maar ook binnen bestaande constructies en installaties.

Als projectleider installatietechniek moet je beschikken over vakkennis, sociaal onderlegd te zijn en goed communiceren met een verschillende partijen. Je bent stressbestendig en kunt goed tegen druk. Daarbij moet je ook creatief zijn, oplossingsgericht en goed kunnen onderhandelen met leveranciers. Je bent immers een van de verantwoordelijken voor het budget! Je moet oog hebben voor kwaliteit, planning en kosten. Soms moet je het spel hard kunnen spelen en op een ander moment moet je je goed in kunnen leven in problemen van bijvoorbeeld onderaannemers. Een projectleider is scheidsrechter en bruggenbouwer tegelijk.

Verantwoordelijkheden projectleider installatietechniek

Als projectleider/projectmanager installatietechniek komt er het nodige op je af tijdens je werk. Het volgende word van je verwacht:

  • Je bent onder meer verantwoordelijk voor de correcte en efficiënte uitvoering van werkzaamheden van onder meer monteurs.
  • Je ziet toe op het juist opstellen van tekeningen.
  • Je onderhoudt contact met diverse partijen en zorgt dat deze voorzien zijn van de juiste gegevens.
  • Verder draag je zorg voor materialen, planning, veiligheid, financiële zaken.
  • Als laatste ben je een belangrijk aanspreekpunt binnen een project.

Omdat er zoveel taken en verantwoordelijkheden zijn als projectleider installatietechniek, is het niet verwonderlijk dat werkgevers het nodige van je verwachten en eisen. Een groot deel van bovenstaande competenties bezit je (nog) niet als je net afgestudeerd bent, vandaar dat een projectleider al wat meer ervaring opgedaan heeft. Ervaring is ook belangrijk omdat een projectleider veelvoorkomende problemen aan moet zien komen, snel moet kunnen schakelen en zich in moet leven in een groot aantal professionals, directie en klant.

Projectleider installatietechniek salaris

Door deze verantwoordelijkheden mag je ook een goed salaris verwachten. Het gemiddelde salaris van een projectleider installatietechniek is 3.950 euro per maand. Heb je nog geen ervaring als projectleider installatietechniek dan is een salaris van 3725 euro bruto per maand een goed salaris. Indien je als projectleider installatietechniek een senior functie hebt dan mag je een salaris van 3990 euro bruto per maand verwachten. 

Herken jij jezelf in deze eigenschappen en competenties? Ben jij op zoek naar een uitdagende functie waar het maximale gevraagd wordt van jouw kwaliteiten? Dan is een rol als projectleider installatietechniek zeker wat voor jou. Ga direct naar onze vacatures! Ga je liever aan de slag als projectleider elektrotechniek of projectleider WTB, schroom dan ook niet om contact met ons op te nemen!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 1 van 1