Projectleider installatietechniek

Ga direct naar onze vacatures

Door de grote bedrijvigheid op een bouwterrein lijkt het vaak dat er geen duidelijke lijn te zien is. Vaak ziet een bouwplaats eruit of al die mensen die er rondlopen maar wat doen. Toch is dit niet zo. Al deze mensen worden aangestuurd door projectleiders, die ervoor zorgen dat alles in goede banen geleid wordt.

Binnen de installatietechniek worden de vaklui die zich hiermee bezighouden dus aangestuurd door een projectleider installatietechniek. In deze rol draag je verantwoordelijkheid tijdens het hele project, van begin tot eind. Je taken beginnen tijdens het maken van de offerte en eindigt met het opleveren van een installatie.

Een projectleider is draagt verantwoording voor het ontwerp van een installatie, het opstellen van een begroting en de aansturing van het projectteam. Zodra het proces verder gaat op de werkvloer zorg je ook voor de planning van medewerkers, de aanwezigheid zijn van voldoende (en geschikte) gereedschappen en machines en de tijdige levering van materialen. Daarbij ben je ook contactpersoon voor klanten, (onder)aannemers, opdrachtgevers en directie.

Maar dat is nog niet alles. Ook draag je als projectleider installatietechniek zorg over het budget, kosten, tijdige uitvoering en, heel belangrijk, de kwaliteit van het geleverde werk.

Waar werkt een projectleider installatietechniek?

In deze functie kun je komen te werken bij een groot aantal opdrachtgevers en op een groot aantal locaties. Vaak wordt je ingeschakeld door bedrijven die elektrotechnische installaties geplaatst willen hebben. Dit kan zijn bij nieuwbouwprojecten, maar ook binnen bestaande constructies en installaties.

Als projectleider binnen de installatietechniek moet je beschikken over een grote vakkennis, sociaal onderlegd te zijn en goed kunnen communiceren met een verschillende partijen. Je bent stressbestendig en kunt goed tegen druk. Daarbij moet je ook creatief zijn, oplossingsgericht zijn en goed kunnen onderhandelen met leveranciers (je bent immers een van de verantwoordelijken voor het budget) Je moet oog hebben voor kwaliteit, planning en kosten. Soms moet je het spel hard kunnen spelen en op een ander moment moet je je goed in kunnen leven in problemen van bijvoorbeeld onderaannemers. Een projectleider is scheidsrechter en bruggenbouwer tegelijk.

Wat wordt er van je verwacht?

Als projectleider installatietechniek komt er het nodige op je af tijdens je werk. Je bent onder meer verantwoordelijk voor de correcte en efficiënte uitvoering van werkzaamheden van onder meer monteurs, je ziet toe op het juist opstellen van tekeningen, je onderhoudt contact met diverse partijen en zorgt dat deze partijen voorzien zijn van de juiste gegevens, draagt zorg voor materialen, planning, veiligheid, financiële zaken én je bent een belangrijk aanspreekpunt binnen een project.

Omdat er zoveel taken en verantwoordelijkheden zijn wanneer je als projectleider aan de slag gaat, is het niet verwonderlijk dat werkgevers het nodige van je verwachten en eisen. Een groot deel van bovenstaande competenties bezit je (nog) niet als je net afgestudeerd bent, vandaar dat een projectleider al wat meer ervaring opgedaan heeft. Ervaring is ook belangrijk omdat een projectleider veelvoorkomende problemen aan moet zien komen, snel moet kunnen schakelen en zich in moet kunnen leven in een groot aantal professionals, directie en klant.

Herken jij jezelf in deze eigenschappen en competenties? Ben jij op zoek naar een uitdagende functie waar het maximale gevraagd wordt van jouw kwaliteiten? Dan is een rol als projectleider elektrotechniek zeker wat voor jou!

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar! Meer dan 90 procent van onze medewerkers beoordeelt ons met een cijfer hoger dan een 8. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als ZZP’er: wij zoeken altijd de beste vacature voor jou!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 1 van 1