Werkvoorbereider installatietechniek

Ga direct naar onze vacatures

Zoek je naar een baan in de installatietechniek waarbij je je organisatorische kwaliteiten goed kunt laten zien? Klik dan op de button om de werkvoorbereider installatietechniek vacatures te zien!

Als werkvoorbereider houd je je bezig met de installatietechnische kanten van een project. Aan de naam kun je het eigenlijk al zien: je houdt je bezig met de voorbereiding van het werk, waarbij je ervoor zorgt dat een project op de juiste manier kan starten. Je bent dus van begin tot eind betrokken bij een project. Omdat je kerntaak binnen deze functie het verzorgen van een degelijke planning is, is een rol als werkvoorbereider zeer belangrijk. Als jij de planning verkeerd ingeeft, kan dit immers een forse overschrijding van het budget betekenen. En dit kan dus uiteindelijk leiden tot een fors verlies van je werkgever.

In een baan als werkvoorbereider installatietechniek moet je beschikken over een groot aantal kwaliteiten. Omdat je een groot takenpakket hebt en een belangrijk aanspreekpunt bent binnen het project dien je onder meer sterk in je schoenen te staan, sociaal ingesteld te zijn, accuraat te kunnen werken en stressbestendig zijn. Een veelzijdige en uitdagende functie dus!

Waar kom je te werken?

Als werkvoorbereider installatietechniek start je tijdens een project vaak op kantoor en kom je daarna te werken op een bouwplaats. In deze rol is het voortraject van een bouw het meest belangrijk. In aanloop naar een project zorg jij ervoor dat personeelsplanning, materiaalinkoop en machineplanning in orde zijn en binnen het budget blijven. Je houdt je in deze rol bezig met de elektrotechnische onderdelen van een bouwproject.

Je start je werkzaamheden dus vaak op kantoor (afhankelijk van je werkgever) en verhuist daarna naar het bouwterrein, om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Je stuurt uitvoerders aan en bent een aanspreekpunt voor vakmensen en opdrachtgevers. Daarbij onderhoud je contact met de projecleider en leveranciers, controleer je tekeningen van onderaannemers, bewaakt de kosten en voortgang op de bouwplaats en legt verantwoording af aan je directie en opdrachtgevers.

Wat wordt van je verwacht als werkvoorbereider?

De rol als werkvoorbereider installatietechniek is dus een verantwoordelijke baan waarbij je goed je hoofd koel moet kunnen houden. Vaak dienen zich onverwachte situaties of problemen aan, waarbij je snel moet kunnen schakelen, zelfstandig beslissingen moet kunnen nemen en creatief en flexibel moet kunnen zijn. Daarbij moet je goed kunnen communiceren en goed duidelijk kunnen maken waarom je bepaalde beslissingen neemt en dit kunnen verdedigen tegenover klanten en directie. Daarbij moet je ook veel technische kennis bezitten, kosten in kunnen schatten én onder controle kunnen houden en ook nog eens zeer flexibel zijn. Een prachtige uitdaging toch? Als dit jou wat lijkt en je al deze eigenschappen bezit, kijk dan eens naar een vacature werkvoorbereider installatietechniek. Als je het goed doet als werkvoorbereider kan je doorgroeien naar projectleider installatietechniek.

Met deze verantwoordelijkheden komt natuurlijk ook een goed salaris kijken. Ben je benieuwd naar wat een werkvoorbereider installatietechniek verdient? Lees het in dit artikel over het salaris van een werkvoorbereider installatietechniek

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar! Meer dan 90 procent van onze medewerkers beoordeelt ons met een cijfer hoger dan een 8. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp'er! Kijk dan eens wat wij voor jou kunnen betekenen!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 11