Servicemonteur installatietechniek

Ga direct naar onze vacatures

Ben je gek op techniek en wil je graag mensen helpen? Dan is een rol als servicemonteur installatietechniek vast wat voor jou! In deze functie kom je vaak te werken op locatie, om klanten te helpen met storingen, advies te geven over hun installaties en verbeteringen door te voeren aan bestaande cv, gas-, water-, sanitair- en klimaatinstallaties.

Omdat elk gebouw voorzien is van installatietechnische installaties, is er altijd volop te doen voor een servicemonteur installatietechniek. Zo kun je bijvoorbeeld komen te werken aan een luchtbehandelingsinstallatie in een school, verhelp je een storing aan een cv-installatie in een fabriek of adviseer je bedrijven over het verbeteren van een installatie (en soms voer je die verbeteringen zelf uit).

Geïnteresseerd om de boel te coördineren? Kijk dan eens bij de vacatures service coördinator!

Een veelzijdig en uitdagend beroep

Het leven als een servicemonteur installatietechniek is nooit saai. Geen dag is hetzelfde. De ene dag kun je bezig zijn met het onderhouden van installaties op sportaccommodaties, terwijl je de andere dag een gestreste klant helpt bij het verhelpen van storingen. Een belangrijke taak dus, want storingen kunnen het productieproces flinke schade toedienen. Een mooie kans voor een servicemonteur om te laten zien wat hij/zij kan! Je spoort een storing op en je bepaalt of repareren mogelijk is. Als dit kan, voer je de reparatie zelf uit en geeft daarna de klant advies hoe de storing in de toekomst te voorkomen.

Als servicemonteur installatietechniek werk je vaak zelfstandig en op locatie. In sommige gevallen werk je samen met een collega. Omdat je vaak onverwachte zaken tegenkomt, moet je in deze rol creatief zijn en snel beslissingen kunnen nemen. Jouw oplossing van een probleem kan weleens van doorslaggevende betekenis zijn voor het goed functioneren van een bedrijf!

Daarbij moet je ook veel kennis hebben van installaties. Je krijgt in deze rol te maken met gas- en waterinstallaties, maar ook met bijvoorbeeld airco’s en andere klimaatsystemen. Het is daarom belangrijk dat je jouw kennis up-to-date houdt om de klant goed te kunnen adviseren.

Een installatietechnisch monteur is dus zelfstandig, technisch vaardig, communicatief sterk, betrokken, creatief en is niet bang de mouwen uit de handen te steken. Herken jij jezelf in deze eigenschappen? Dan is een baan als servicemonteur installatietechniek zeker wat voor jou!

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar! Meer dan 90 procent van onze medewerkers beoordeelt ons met een cijfer hoger dan een 8. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp’er!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 29