Installatiemonteur vacatures

Ga direct naar onze vacatures

Vaak heb je het niet door, maar installaties zijn een cruciaal onderdeel van ons dagelijks leven. Beeld je maar eens in dat er geen goed functionerende waterleidingen, verwarmingssystemen of gasinstallaties zijn. Dan zou onze wereld er heel anders uitzien. Goede installatiemonteurs zijn daarom ook onmisbaar. Zij dragen zorg voor deze installaties en zorgen ervoor dat alles functioneert en goed onderhouden wordt.

Als installatiemonteur houd je je dus bezig met de aanleg en onderhoud van diverse installaties. Vaak werk je in dienst van een installatiebedrijf en op locatie bij diverse klanten in de regio (of nog verder). Omdat je met veel verschillende soorten installaties te maken krijgt, zijn je taken zeer divers. En uitdagend. Je moet immers kennis hebben van al deze soorten installaties en storingen en problemen snel kunnen verhelpen.

Zo kun je de ene dag verantwoordelijk zijn voor de aanleg van verwarming in een woonhuis, terwijl je de dag erop waterleidingen aanlegt in een fabriekspand. Daarna kun je op je volgende klus bezig zijn met het onderhoud aan gasleidingen en je dag afsluiten met de inrichting van een badkamer. Zeer divers dus!

Installatiemonteur: nauwkeurig werk

Als installatiemonteur moet je zeer precies en nauwkeurig te werk kunnen gaan. Een kleine afwijking kan al betekenen dat een installatie niet goed werkt of later met een storing te maken kan krijgen. Ook is een nette afwerking belangrijk omdat sommige van je werken in het zicht blijven (zoals de aanleg van dakgoten en badkamers).

Om alles goed aan te leggen heb je dus veel kennis nodig van technische systemen, moet je veiligheidsanalyses kunnen maken en technische tekeningen kunnen lezen. Je bepaalt aan de hand van tekeningen waar leidingen komen te liggen en je overlegt vaak met andere vakmensen, zoals timmerlui, over de te gebruiken materialen. Wanneer je je leidingen hebt aangelegd is het immers moeilijk deze nog aan te passen, vandaar dat het belangrijk is dat je van tevoren alles goed bedacht en afgestemd hebt.

Als installatiemonteur kun je op een groot aantal verschillende projecten te komen werken. Het is mogelijk dat je veelal bij nieuwbouw betrokken bent, maar ook renovatieprojecten behoren tot de mogelijkheden. Het is daarom belangrijk om flexibel en creatief te zijn, maar wel binnen de verwachtingen te blijven.

Als installatiemonteur hoef je je dus nooit te vervelen. Je komt veel in contact met een groot aantal mensen, kunt je expertise toepassen en partijen voorzien van advies en je stempel drukken op grote en kleine projecten. Een prachtige uitdaging toch?

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar! Meer dan 90 procent van onze medewerkers beoordeelt ons met een cijfer hoger dan een 8. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als ZZP’er: wij zoeken altijd de beste vacature voor jou!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 4