Calculator elektrotechniek vacatures

Ga direct naar onze vacatures

Ben jij goed met cijfers, organisatorisch goed aangelegd en kun jij goed schakelen en communiceren met mensen? Dan is een rol als calculator elektrotechniek iets voor jou. Bekijk onze calculator elektrotechniek vacatures en druk op de button!

Wat doet een calculator elektrotechniek?

In deze rol houd je je bezig met het opstellen van begrotingen en het aanvragen van offertes bij leveranciers en klanten. Een elektrotechnische calculator is een spin in het web bij het hele proces binnen de elektrotechniek. Vanaf het begin tot eind ben je al calculator betrokken om zo te voorkomen dat het budget wordt overschreden.

Aan de hand van de calculaties van een calculator kan de werkgever de hoogte van een offerte bepalen. Een belangrijke taak, want een te hoge aanneemsom kan betekenen dat je opdrachtgever een belangrijke klus misloopt, een te lage som kan inhouden dat het bedrijf waar je voor werkt verlies draait op een project.

Aan het begin van het project houd je je bezig met het inventariseren van de kosten. Je bent verantwoordelijk voor de opzet en het ontwerp van een elektrotechnisch project én de prijstechnische berekening. Elke installatie is uniek, waardoor elk nieuw project een nieuwe uitdaging is. Je moet in deze rol ook goed kunnen schakelen met klanten en leveranciers. Je moet immers de hoogste kwaliteit leveren voor de laagste prijs: een prachtige uitdaging!

Waar kom je te werken als calculator elektrotechniek?

Zoals al in de functietitel staat, kom je als calculator elektrotechniek vaak in het gelijknamige werkveld te werken. Je kunt in deze rol werkzaam zijn bij elk bedrijf dat elektrotechnische installaties maakt. Ook kun je bij bijvoorbeeld een aannemer werkzaam zijn, waarbij je het elektrotechnische deel van een project voor je rekening neemt. Daarnaast zijn andere mogelijke werkgevers: architectenbureaus, ingenieursbureaus en calculatiebureaus.

Tijdens je werk kom je vaak in aanmerking met een groot aantal professionals dat een rol speelt binnen een project. Zoals onderaannemers, leveranciers, directie en klanten. Het is dus van belang dat je goed kunt schakelen, creatief bent én oplossingsgericht.

Calculator salaris

Wat is het salaris van een calculator? Een calculator verdient gemiddeld 3400 euro bruto per maand. Het gemiddelde salaris ligt tussen de 2900 en 3900 euro bruto per maand. Begin je net als calculator en heb je niet meer dan 2 jaar ervaring? Dan verdien je gemiddeld 3250 euro bruto per maand. Als je een senior calculator bent en meer dan 5 jaar ervaring hebt, dan verdien je gemiddeld 3500 euro bruto per maand. Als calculator kan je doorgroeien naar projectleider en meer verdienen. Het loon van een projectleider is gemiddeld 3950 euro bruto per maand. Samenvattend is de hoogte van jouw salaris dus mede afhankelijk van jouw werkervaring en doorgroeimogelijkheden. 

Hoe word je calculator elektrotechniek

Om in aanmerking te komen voor een rol als calculator in de elektrotechniek wordt verwacht dat je een HBO opleiding elektrotechniek hebt afgerond. Ook kan een MBO opleiding elektrotechniek voldoende zijn, maar vaak wordt dan wel verwacht dat je al enkele jaren relevante werkervaring hebt.

Daarbij moet je in deze rol veel technische kennis hebben, goed met cijfers zijn, commercieel ingesteld zijn en een sterke, communicatieve en sociale persoonlijkheid zijn. Als calculator elektrotechniek moet je daarbij ook ondernemend zijn, stressbestendig en nauwkeurig: fouten kunnen immers leiden tot verliezen voor je bedrijf of het mislopen van inkomsten. Een veelzijdige én verantwoordelijke baan dus!

Calculator elektrotechniek vacatures

Sinds 2000 zijn wij actief binnen de techniek. Als detacheerder met een persoonlijke aanpak, zijn wij op zoek naar kwaliteit en professionaliteit. Wij selecteren projecten én medewerkers met zorg en doen er alles aan om, zowel op de werkvloer als daarbuiten, jouw veiligheid en tevredenheid te garanderen. 

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar! Meer dan 90 procent van onze medewerkers beoordeelt ons met een cijfer hoger dan een 8. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp'er.

Bekijk hieronder onze calculator elektrotechniek vacatures

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 2 van 2