Tekenaar elektrotechniek

Ga direct naar onze vacatures

Zonder dat je er misschien erg in hebt, maak je vaak gebruik van elektrotechniek. De besturing van je airco, het gebruik van schakelaar, beheersystemen van gebouwen, verkeersinstallaties, (openbare) verlichting en ga zo maar door: allemaal draaien ze dankzij de elektrotechniek.

Voordat een bedrijfshal, kantoor, woning of fabrieksruimte eruit komt te zien zoals bij oplevering, dient er een hoop werk buiten het zicht te blijven. Achter die nette muren en wanden zit een hoop techniek weggewerkt. Maar ondanks dat deze techniek niet te zien is, kan deze wel cruciaal zijn bij het goed functioneren van bedrijven en woningen.

Maar ergens moeten deze systemen en installaties bedacht en uitgewerkt worden. De monteurs kunnen niet aan de slag zonder een goede tekening, vandaar dat een tekenaar elektrotechniek (of elektrotechnische tekenaar) onmisbaar is binnen een bouw. Je zorgt er binnen deze functie voor dat er tekeningen geleverd worden van onder meer bedradingsschema’s, productietekeningen, installatietekeningen enzovoorts. Een belangrijke taak, want als deze tekeningen niet kloppen, dan worden installaties op een foute manier verwerkt in een project, loopt een project vertraging op of erger nog: krijgt een klant later te maken met grote storingen en problemen.

Waar kom je te werken?

Als tekenaar binnen de elektrotechniek ben je betrokken bij de voorbereidende fase van een project. Je werkt dus vaak samen met werkvoorbereiders, projectleiders, adviesbureaus, beheerders en ontwikkelaars. Je kan komen te werken voor een bedrijfsbureau, tekenkamer bij bijvoorbeeld een architectenbureau, bedrijven die werken met technische onderdelen en ingenieursbureaus.

Je dient in deze rol zeer precies te werken en zeer nauwkeurig te zijn. Een klein foutje kan immers als verstrekkende gevolgen hebben.  Daarbij ondersteun en adviseer je ook architecten en ontwerpers waar nodig. Soms zijn er details bedacht die niet uitvoerbaar zijn, dan is het jouw taak dit tijdig aan te geven en alternatieven aan te dragen.

Vervolgens maak je een tekening van de aan te leggen elektrotechnische systemen en apparaten en lever je een overzicht van de te gebruiken materialen. Je kunt ook een opdracht krijgen om bestaande tekeningen te verbeteren en aan te passen.

Als je tekening goed is en goedgekeurd wordt ondersteun je tijdens het productie- en installatieproces en optimaliseer je waar nodig.

Zo ben je uiteindelijk betrokken bij het hele proces, waarbij je veel contact hebt met verschillende partijen. Je moet nauwkeurig, creatief zijn en goed onder druk kunnen werken. Als je dit allemaal kunt, dan is een rol als elektrotechnisch tekenaar dé uitdaging voor jou!

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar! Meer dan 90 procent van onze medewerkers beoordeelt ons met een cijfer hoger dan een 8. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als ZZP’er: wij zoeken altijd de beste vacature voor jou!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 5