Installatietechniek vacatures

Ga direct naar onze vacatures

Wanneer mensen denken aan installatietechniek vacatures, dan wordt vaak gedacht aan sanitair en gasvoorzieningen. Maar de installatietechniek is een breder vakgebied dan dat. Kort gezegd is de installatietechniek het vakgebied waarin professionals installaties ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Dit kunnen zowel W (werktuigbouwkundige) installaties zijn als E (elektrotechnische) installaties zijn. Maar wanneer men het over installatietechniek heeft, dan wordt toch voornamelijk gedacht aan de taken van een installatiemonteur: installaties voor centrale verwarming, vloerverwarming, gas, water en sanitair.

Als professional binnen de installatietechniek houd je je dus bezig met het hele proces. Specialisten hoeven niet alleen bezig te zijn met het aanleggen van CV-installaties of badkamers, maar ze zijn ook verantwoordelijk voor het bedenken van complexe installaties en het onderhoud daarvan.

Wanneer je in de installatietechniek wilt werken heb je daarom ook veel kennis nodig van technische systemen. Vakmensen voeren hun werkzaamheden uit aan de hand van tekeningen en berekeningen, zodat het belangrijk is dat je deze begrijpt en kunt vertalen naar de werkelijkheid. Je moet ook vaak overleggen en zaken afstemmen met andere vakmensen (zoals projectleiders, bouwpersoneel, directie) om te zorgen dat alles wat bedacht is goed en veilig uitgevoerd wordt.

Werken in de installatietechniek: Vacatures in een stabiel werkgebied

De toepassingen van installatietechniek in onze samenleving zijn eindeloos. Van gasleidingen tot aan badkamers en van verwarming tot airco-systemen: de installatietechniek speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Dit zorgt er ook voor dat er altijd banen binnen dit vakgebied zullen blijven.

Er is voortdurend vraag op de arbeidsmarkt naar goed gekwalificeerde installatietechnici. Er zijn veel installatietechniek vacatures beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat de installatietechniek een aantrekkelijk vakgebied is, maar ook dat de concurrentie groot is. Daarom kun je aan de slag als allround installatiemonteur, maar je kunt je ook specialiseren. Dit laatste zorgt voor uitdaging en afwisseling en een grotere kans op een baan, maar zorgt er ook voor dat je goed op de hoogte moet blijven van de laatste ontwikkelingen en kennis.

In de installatietechniek kun je zowel in vaste dienst komen bij een opdrachtgever, aannemer of installatiebedrijf, maar je kunt er ook voor kiezen je in te laten zetten bij verschillende projecten en opdrachten. Dit zorgt ervoor dat je volop uitdaging blijft houden en je jezelf kunt blijven ontwikkelen.

Omdat er zo veel verschillende toepassingen en vraag is naar vakmensen, zijn er veel mogelijkheden voor mensen met verschillende kennis- en ervaringsniveaus vacatures binnen de installatietechniek. Een stabiel werkveld dus waarin voldoende kansen liggen voor zowel allrounders als specialisten! Zie jij jezelf al werken in de installatietechniek? Bekijk dan de installatietechniek vacatures.

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En daar maken we werk van. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, binnen de installatietechniek of daar buiten: wij zoeken altijd de beste vacature voor jou! Kijk daarom eens naar onze installatietechniek vacatures.

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 27