Installatietechniek vacatures

Ga direct naar onze vacatures

Het vakgebied installatietechniek is heel breed. De installatietechniek het vakgebied waarin professionals installaties ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Dit kunnen W (werktuigbouwkundige) installaties zijn, en E (elektrotechnische) installaties. Maar uiteindelijk is installatietechniek voornamelijk het werk van een installatiemonteur: installaties voor centrale verwarming, vloerverwarming, gas, water en sanitair.

Als professional binnen de installatietechniek houd je je bezig met het hele proces. Specialisten zijn niet alleen bezig met het aanleggen van CV-installaties of badkamers, maar ze zijn ook verantwoordelijk voor het bedenken van complexe installaties en het onderhoud daarvan.

Wanneer je in de installatietechniek werkt, heb je veel kennis nodig van technische systemen. Vakmensen voeren hun werkzaamheden uit aan de hand van tekeningen en berekeningen, het is dus belangrijk dat je deze begrijpt en kunt vertalen naar de werkelijkheid. Je moet regelmatig overleggen met andere vakmensen (zoals projectleiders, bouwpersoneel, directie) om te zorgen dat alles veilig uitgevoerd wordt.

Vacatures in een stabiel werkgebied?

Er zijn heel veel verschillende toepassingen van installatietechniek. Van gasleidingen tot aan badkamers en van verwarming tot airco-systemen: de installatietechniek speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Dit zorgt er ook voor dat er altijd banen binnen dit vakgebied zijn en het een stabiel vakgebied is.

Wil je werken in de techniek? Er is voortdurend vraag op de arbeidsmarkt naar goed gekwalificeerde installatietechnici. Er zijn veel installatietechniek vacatures beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat de installatietechniek een aantrekkelijk vakgebied is, maar ook dat de concurrentie groot is. Daarom kun je aan de slag als allround installatiemonteur, maar je kunt je ook specialiseren. Dit laatste zorgt voor uitdaging en afwisseling en een grotere kans op een baan, maar zorgt er ook voor dat je goed op de hoogte moet blijven van de laatste ontwikkelingen en kennis.

In de installatietechniek is het mogelijk in vaste dienst te werken bij een opdrachtgever, aannemer of installatiebedrijf, maar je kunt er ook voor kiezen je in te laten zetten bij verschillende projecten en opdrachten. Zo zorg je ervoor dat je volop uitdaging blijft houden en je jezelf blijft ontwikkelen. Lees hier welke opleidingen je kan volgen.

Omdat er zo veel vraag is naar vakmensen, zijn er mogelijkheden voor mensen met verschillende kennis- en ervaringsniveaus. Het is een stabiel werkveld waarin voldoende kansen liggen voor allrounders en specialisten! Zie jij jezelf al werken in de installatietechniek? Bekijk dan de installatietechniek vacatures.

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En daar maken we werk van. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Bijvoorbeeld met ons Ontwikkelplan. Welke stap je ook wil zetten, binnen de installatietechniek of daar buiten: wij zoeken altijd de beste vacature voor jou! Kijk daarom eens naar onze installatietechniek vacatures. Of stuur een open sollicitatie in!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 31

Contact

Om dit formulier zo overzichtelijk mogelijk te houden, zijn slechts een beperkt aantal velden verplicht. Uiteraard is het wel zo dat hoe meer je invult, des te beter wij jouw reactie in behandeling kunnen nemen.

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.