Elektrotechniek vacatures

Ga direct naar onze vacatures

Ben jij op zoek naar elektrotechniek vacatures? Wil je werken in de techniek? Lees dan eens wat wij te bieden hebben.

Wat is elektrotechniek?

Elektrotechniek is de bestudering en de toepassing van elektromagnetische velden en elektriciteit. Door innovaties en ontwikkelingen speelt elektrotechniek een belangrijke rol in onze moderne samenleving.

In woningen, kantoren, bedrijfshallen en andere gebouwen zijn volop apparaten en lichtelementen die aangesloten zijn op een elektrisch netwerk. Denk alleen al aan dagelijkse gebruiksapparaten als lampen, verkeerslichten en generatoren.

Een groot deel van de systemen waar we afhankelijk van zijn, bestonden niet zonder elektrotechniek. Daarom is het belangrijk dat er goed geschoolde en getrainde elektrotechnici zijn om deze systemen te ontwerpen, onderhouden en te repareren. En te zorgen dat storingen en problemen tijdig opgespoord en opgelost worden.

Omdat we steeds afhankelijker worden van elektrotechnische systemen en deze systemen steeds complexer en kwetsbaarder worden, is de baangarantie in deze sector hoog.

Is elektrotechniek een veelzijdig vakgebied?

Er is volop vraag naar elektrotechnici, die zowel breed georiënteerd als gespecialiseerd zijn. Zo zijn er specialisten die zich toeleggen op het ontwerp van nieuwe systemen, technici die zich richten op domotica, veiligheidssystemen, luchtfiltering en verkeerssystemen.

Er zal altijd vraag zijn naar specialisten, dankzij nieuwe ontwikkelingen. Natuurlijk kan de behoefte aan vaklui teruglopen in tijden van crisis, maar over het algemeen is de elektrotechniek een stabiele sector. Ook kun je aan de slag in de elektrotechniek op verschillende ervarings- en kennisniveaus. Je kunt in deze sector instromen met verschillende diploma’s en omdat er ook brede, algemene functies bestaan is het ook goed mogelijk dat je met weinig ervaring toch aan de bak komt. Lees hier meer over elektrotechniek opleidingen.

Omdat er steeds geïnnoveerd wordt, komen er ook steeds nieuwe functies en werkvelden bij. De elektrotechnisch professional moet continu zorgen dat hij of zij op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Het is daarom belangrijk dat je je als specialist blijft ontwikkelen en ervoor zorgt dat je relevante cursussen en certificaten volgt.

Banenperspectief

Zoals gezegd is de baangarantie in deze sector hoog. Dit omdat we afhankelijk zijn van elektrotechnische systemen en installaties. Banen zijn er op verschillende niveaus en de branche blijft volop in ontwikkeling. Zo kan je aan de slag als servicemonteur, elektromonteur, maar ook als projecteleider of werkvoorbereider. Heel divers dus. Nu rest nog de vraag waarom zou je bij JACkLING op elektrotechniek vacatures solliciteren?

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee. Bijvoorbeeld met onze talentontwikkeling. Welke stap je ook wil zetten, binnen de elektrotechniek of daarbuiten.

Kijk hier voor onze elektrotechniek vacatures of stuur een open sollicitatie.

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 71

Contact

Om dit formulier zo overzichtelijk mogelijk te houden, zijn slechts een beperkt aantal velden verplicht. Uiteraard is het wel zo dat hoe meer je invult, des te beter wij jouw reactie in behandeling kunnen nemen.

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.