Elektrotechniek vacatures

Ga direct naar onze vacatures

Ben jij op zoek naar elektrotechniek vacatures? Lees dan eens wat wij jou te bieden hebben.

De definitie van elektrotechniek is: de bestudering en de toepassing van elektromagnetische velden en elektriciteit in ons dagelijks leven, zowel in theorie als in de praktijk. Nu klinkt dit misschien wat vaag, maar de elektrotechniek speelt een belangrijke rol in onze moderne samenleving.

Vandaag de dag vind je elektrotechniek in bijna alle gebieden van ons dagelijks leven. Zowel in woningen, kantoren, bedrijfshallen en andere gebouwen zijn volop apparaten, machines en lichtelementen die aangesloten zijn op een elektrisch netwerk.  Denk alleen al aan dagelijkse gebruiksapparaten als lampen, verkeerslichten, generatoren en ga zo maar door.

Zonder elektriciteit, en daarom ook zonder elektrotechniek, zouden we zeer beperkt worden in ons dagelijks leven. Een groot deel van de systemen waar we afhankelijk van zijn geworden zouden niet kunnen bestaan zonder elektrotechniek.

Daarom is het belangrijk dat er goed geschoolde en getrainde elektrotechnici zijn om deze kwetsbare elektrische systemen te ontwerpen, onderhouden en te repareren. Hun rol is dan ook om te zorgen voor stabiele systemen en netwerken en te zorgen dat storingen en problemen tijdig opgespoord en opgelost worden.

Omdat we steeds afhankelijker worden van elektrotechnische systemen en deze systemen steeds complexer en kwetsbaarder worden, is de baangarantie in deze sector hoog.

Veelzijdig vakgebied

Zoals je hierboven kan lezen wordt elektrotechniek breed toegepast in onze samenleving. Er is volop vraag naar elektrotechnici, die zowel breed georiënteerd als gespecialiseerd kunnen zijn. Zo zijn er specialisten die zich toeleggen op het ontwerp van nieuwe systemen, technici die zich richten op domotica, veiligheidssystemen, luchtfiltering, verkeerssystemen en ga zo maar door.

Omdat de elektrotechniek zo’n brede toepassing heeft gevonden in onze samenleving, zal er altijd vraag zijn naar specialisten. Natuurlijk kan de behoefte aan vaklui teruglopen in tijden van crisis, maar over het algemeen is de elektrotechniek een stabiele sector. Ook kun je aan de slag in de elektrotechniek op verschillende ervarings- en kennisniveaus. Je kunt in deze sector instromen met verschillende diploma’s en omdat er ook brede, algemene functies bestaan is het ook goed mogelijk dat je met weinig ervaring toch aan de bak komt.

Het grote aantal elektrotechnische systemen en netwerken dat je kunt vinden in de samenleving zorgt ervoor dat je alle kanten op kan in dit vakgebied. Omdat er steeds geïnnoveerd wordt komen er ook steeds nieuwe functies en werkvelden bij, wat er ook voor zorgt dat een elektrotechnisch professional continu moet zorgen dat hij of zij op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.  Het is daarom belangrijk dat je je als specialist blijft ontwikkelen en ervoor zorgt dat je relevante cursussen en certificaten kunt overleggen.

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar! Meer dan 90 procent van onze medewerkers beoordeelt ons met een cijfer hoger dan een 8. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, binnen de elektrotechniek of daarbuiten: wij zoeken altijd de beste vacature voor jou!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 4 van 41