Machinebouw & metaal

Ga direct naar onze vacatures

De wereld om ons heen verandert continu. En de machinebouw en metaalbouw verandert mee. Deze sector is zeer breed en veelzijdig en richt zich voornamelijk op machines voor bedrijven en particulieren. Omdat er zoveel toepassingen te bedenken zijn, zijn er binnen de machinebouw en metaal een enorm aantal oplossingen die bedacht moeten worden (en al zijn bedacht). Een groot aantal machinefabrikanten behoren tot de zware industrie, maar er zijn ook genoeg bedrijven te vinden binnen de lichtere industrie.

In deze sector kun je zoals gezegd alle kanten op, voor zowel productiemachines als specialistische machines. In de machinebouw worden machines gemaakt voor bijvoorbeeld de industrie, defensie, complexe installaties voor verkeersveiligheid en de zuivelindustrie.

Maar binnen deze industrie worden ook oplossingen gemaakt voor de landbouw, bouwsector en offshore-toepassingen. Dit zijn machines binnen de zware industrie, waar hoge eisen worden gesteld aan veiligheid, stabiliteit en kwaliteit. Dit komt vooral omdat dit vaak installaties zijn die, bij storingen en defecten, gevaarlijk kunnen zijn voor de veiligheid van mens en dier (zoals gas- en elektriciteit installaties).

Belangrijke sector

De machinebouw is dus van groot belang binnen de moderne maatschappij, omdat een groot aantal dagelijkse bezigheden afhankelijk zijn van het goed functioneren van machines. Als een groot aantal machines hapert kan dit grote schade toebrengen aan mens, natuur en de economie. Om te zorgen dat dit alles in goede banen wordt geleid en om te voorkomen dat er crises ontstaan, is er veel vraag naar gespecialiseerde krachten binnen de machinebouw en metaal. Deze professionals moeten ervoor zorgen dat de juiste materialen gebruikt worden, de machines goed in elkaar gezet worden en dat deze machines werken zoals hoort en binnen de veiligheidseisen.

Omdat machines grote investeringen zijn voor bedrijven en organisaties, is het belangrijk dat deze goed onderhouden worden. Daarom is het belangrijk dat machines gemaakt worden van sterk en duurzaam materiaal en eenvoudig en efficiënt in gebruik. Dit alles om ervoor te zorgen dat deze machines zo min mogelijk stil staan, wat bedrijven en organisaties anders natuurlijk veel geld kan kosten. Om de verliezen te beperken zijn specialisten die goed onderhoud kunnen plegen dan ook onmisbaar.

Toekomst van de machinebouw en metaal

Omdat de samenleving afhankelijk is van machines én omdat deze afhankelijkheid blijft groeien, is de toekomst van de machinebouw en metaal gegarandeerd. Er komt waarschijnlijk echter steeds meer vraag naar specialisten, omdat machines steeds complexer worden. Innovatie is een belangrijk onderdeel van de machinebouw en ook duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De machinebouw en metaalbouw kunnen, door te zorgen voor efficiënte en duurzame machines en installaties, zorgen voor een flinke kostenbesparing voor bedrijven en organisaties: reden dus om te blijven innoveren en investeren in deze veelzijdige industrie!

Waarom JACkLING?

Bij ons draait het om jou! En dat maken we elke dag waar! Meer dan 90 procent van onze medewerkers beoordeelt ons met een cijfer hoger dan een 8. Geen loze beloftes en wanneer jij verandert, veranderen wij met je mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als ZZP’er: wij zoeken altijd de beste vacature voor jou!

Overzicht vacatures

Resultaten 5 tot 8 van 10

Contact

Om dit formulier zo overzichtelijk mogelijk te houden, zijn slechts een beperkt aantal velden verplicht. Uiteraard is het wel zo dat hoe meer je invult, des te beter wij jouw reactie in behandeling kunnen nemen.

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.